Atilla Yayla ve Akit'in avukatı Kerami Özdemir'den Atatürk'e çirkin sözler

TAKİP ET

Bir dönem FETÖ'nün gazetesi Zaman'da yazan Liberal Düşünce Topluluğu kurucusu Atilla Yayla ve AKİT'in danıştığı avukat Kerami Özdemir, Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef aldı.

Bir dönem "Yetmez ama evet" sloganıyla AKP'yi destekleyen ve FETÖ'nün gazetesi Zaman'da yazan  Liberal Düşünce Topluluğu kurucusu Atilla Yayla, Akit'in danıştığı avukat Kerami Özdemir ile birlikte, Atatürk'ü hedef aldı.

Atatürk'ün "Ben size taarruz emretmiyorum ölmeyi emrediyorum" sözüne gönderme yaparak hedef alan Kerami Özdemir, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak "Emrindeki askerlerin tamamı şehit olduğu halde tek çizik almadan sağ kalabilen komutanlar ancak bizim yakın tarihte olur" ifadelerini kullandı.

Özdemir'in skandal sözlerine yanıt veren Atilla yayla, "Emrindekilere ölmeyi emreden bir komutan en başta kendisi gitmelidir. Durum böyle değilse bir problem var demektir" diye yazdı. 

İşte o paylaşım;


ATİLLA YAYLA KİMDİR?
Atilla Yayla 12 Eylül 2010’daki Anayasa değişikliğinde 'Yetmez ama evet' sloganıyla canhıraş çalışmış isimlerden biriydi.

Geçmişte hem 'FETÖ'nün gazetesi Zaman'da hem de bugün AKP'ye yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak'ta yazmış olan Yayla, AKP ile FETÖ arasında "dershaneler savaşı" başladığında, Yeni Şafak'taki köşesinde dershanelerin kapatılmaması gerektiğini savunmuştu. Yayla, 2015'teki Yeni Şafak'taki veda yazısında "Bugün dönüp geriye baktığımda niçin hiç olmazsa 7 Şubat 2012 MİT operasyonunda uyanamadığıma hayıflanıyorum" demişti.

Atilla Yayla’nın kurucusu olduğu Liberal Düşünce Topluluğu ise başta Emrullah Uslu olmak üzere birçok 'FETÖ’cünün "karargah"ı gibi işlev görmüştü.

atilla yayla liberal kerami özdemir akit atatürk