Ateizm Derneği'nde şok iddialar: 'Cinsel istismar sonrası intihar etti' iddiası

TAKİP ET

Ateizm Derneği, yöneticisi E.O.Ç.'nin tecavüz iddialarıyla sallanıyor. İddialara göre E.O.Ç., ABD'de yaşarken 16 yaşındaki bir kıza tecavüz edince yargılamak üzere 2003 yılında Türkiye'ye iade edildi. Mahkeme karşısında suçsuz bulunan E.O.Ç., bir kez daha tecavüz iddialarıyla gündeme geldi.

Ateizm Derneiği'nde yönetici olan E.O.Ç.’nin, 2003 yılında ABD’de 16 yaşındaki genç kıza tecavüz ettiği ve tecavüze uğrayan N.K.’nin intihar ettiği iddia edildi. İddiaya göre, tecavüze uğrayan N.K.’nin intihar etmesinden sonra dava, ABD’de düştüğü için E.O.Ç. Türkiye’ye iade edildi.

E.O.Ç., 2003 yılında Türkiye’ye iade edildikten sonra yargı karşısına çıkmış ve hakkında, 18 yaşından küçük N.K.’yi ‘zorla alıkoymaktan’ suçu ile ‘reşit olmayan birisiyle birlikte olma’ suçundan 10.5 yıldan 20.5 yıla kadar ağırlaştırılmış hapis istemiyle dava açılmıştı.

İfadesinde 19 yaşında zannettiği N.K.’nın dernek toplantısı için evine geldiğini, kendisini öpmek istediğini, yine kendi isteğiyle elbiselerini çıkardığını ve zor kullanmadan birlikte olduklarını öne süren E.O.Ç., kanıt yetersizliği sebebiyle çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılmıştı.

Öte yandan Ateizm Derneği yöneticisi E.O.Ç.’nin ABD’deki tecavüz iddiasından sonra tanınmamak için isim değiştirerek ABD’li eşinin soyadını kullandığı iddia edildi. 

GENÇ KIZ, İNTİHAR ETTİ
ABD’de üniversite öğrenimi gören ve E.O.Ç.’nin kendisine tecavüz etmesinin etkisinden kurtulamayan genç kız N. K. ise olaydan birkaç gün sonra ağabeyinin evde olmadığı sırada intihar etmişti. 

Kendisini asarak yaşamını sonlandıran N.K.’nin ailesi, adaletin yerini bulması için mücadele vermeye devam ediyor.

E.O.Ç.’NİN DOSYASI KABARIK
E.O.Ç. hakkında ortaya atılan tecavüz iddialarının yanı sıra Türkiye’de kadın satıcılığı yapmaktan mahkum edildiği de iddia edildi.  İddiaya göre E.O.Ç., 2016 yılında Türkiye’de, ‘fuhuş yaptırma’ suçu ile çıkarıldığı mahkemeden ceza alınca Kanada’ya kaçıyor. 

Kanada’dan sığınma talep eden E.O.Ç., Ateizm Derneği ile bağlantısını öne sürerek ‘Türkiye’de Müslüman olmayanların zulme uğradığını’ söylüyor. 

ATEİZM DERNEĞİ, HESABINI KORUMAYA ALDI
İddiaların bir kez daha gündeme gelmesinin ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, E.O.Ç.’nin yöneticiliğini yaptığı Ateizm Derneğinden açıklama beklerken derneğin, hesabı korumaya alması dikkat çekti. 

Öte yandan Ateizm Derneğinin diğer yöneticilerinin, E.O.Ç. hakkında ortaya atılan iddiaları bildiği ve buna rağmen derneğe aldığı belirtildi. Dernek üyelik şartlarında yer alan adli sicil kaydı zorunluluğunu ise yönetici F.K.’nin, E.O.Ç.’yi Kanada vatandaşı olduktan sonraki temiz sicil kağıdı ile göstererek aklamaya çalıştığı iddia edildi.

ATEİZM DERNEĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Söz konusu iddialar sonrasında Ateizm Derneği açıklama yaptı. Ateizm Derneği'nden yapılan açıklama şöyle;

"Dernek üyelerine yönelik düşmanca tavırları ve derneğin ilkelerine aykırı davranışları nedeniyle dernekten uzaklaştırılan eski bir üyemizin bir süredir yürüttüğü karalama kampanyası kapsamında, kamuoyunda derneğimiz hakkında çıkan suçlamalara ilişkin detaylı açıklama yakın bir tarihte yapılacaktır.

Ateizm derneği, E.O.Ç. Romano'nun ABD'de takipsizlik/aklanma, ardından TC'de beraat kararına ilişkin belgeleri dikkate alarak suçsuz olduğuna kanaat getirmiş ve derneğin çalışma komisyonlarında görev almasını uygun bulmuştur. Romano, derneğin hiçbir resmi yönetim kadrosunda yer almamıştır.

Daha önceki basın açıklamamızda da belirttiğimiz gibi: Tüm hümanistleri, daha güçlü ve daha istikrarlı bir dernek olmak için el ele vermeye çağırıyoruz. Yeter ki uyduruk ve fanatik söylemlerle değil, beyniniz ve yüreğinizle birlikte gelin!"
 

ateizm ateizm derneği tecavüz taciz