Atatürk ve Tahsin Bey, Atatürk Orman Çiftliği'nin nasıl yoktan var edildiğini anlatıyor!

TAKİP ET

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1930 yılında çekilen videosu sosyal medyada yayıldı. Atatürk ve Tahsin Coşkan Bey'in, Atatürk Orman Çiftliği'nin nasıl yoktan var edildiğini anlattığı anların videosu gündem oldu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1930 yılında Atatürk Orman Çiftliği'nde çekilen görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.

Atatürk ve Tahsin Çoşkan Bey'in Atatürk Orman Çiftliği'nin nasıl yoktan var edildiğini anlattığı anlar milyonlarca kez izlendi.

Renklendirilen görüntülerde Atatürk ve Tahsin Coşkan Bey, ABD'nin ilk Türkiye Büyükelçisi Joseph C. Grew'e Orman Çiftliği'ni anlatıyor.

Arkada Afet İnan’ın da olduğu görüntülerde Atatürk ABD Büyükelçisi ile Fransızca iletişim kurarken, Tahsi Coşkan da çiftlikte kısa sürede 1 milyon ağaç diktiklerini anlatıyor. 

ABD Fox Movietone Flm Şirketinin 11 Kasım 1930 tarihinde çektiği görüntüler yıllar sonra yapay zeka tarafından renklendirilmişti.

TAHSİN COŞKAN KİMDİR?

1890 Çemişgezek doğumlu Yasin Tahsin Coşkan eski Tarım Bakanıdır. Görüntüler çekildiği dönemde Atatürk Orman Çiftliğinin kurucusu ve müdürüydü.

İstanbul Halkalı Yüksek Ziraat Okulu'nu bitirdi. 

Bursa Ziraat Okulu Öğretmenliği, Kastamonu Ziraat Müdürlüğü, Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, Ziraat Umum Müfettişliği, III. Dönem Yozgat, IV., V., VI., VII., VIII. ve IX. Dönem Kastamonu Milletvekili ile Gümrük Tekel ve Tarım Bakanlıkları yaptı. 

Evli ve iki çocuk babasıydı ve Fransızcayı da çok iyi konuşuyordu.

13 Mart 1952’de 62 yaşındayken hayatını kaybetti.

Atatürk Tahsin Bey Atatürk Orman Çiftliği Tahsin Coşkan