Atatürk'ü anmadı!

TAKİP ET

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir çok siyasi isim kutlama mesajı yayınlarken, mesaj yayınlamayanlar ve Atatürk ismine yer vermeyen isimler vardı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu twitter hesabından partisinin paylaştığı videolu mesajı alıntıladı ve mesaja şu ifadeler yer aldı;
"Büyük Atatürk, ‬sana Anadolu'nun bütün Kemalleri, çocukları olarak söz veriyoruz. 100 yıl önce yaktığın egemenlik ateşini kuşaktan kuşağa yüzlerce yıl daha aynı inançla taşıyacağız.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 100'üncü yılı kutlu olsun Türkiyem."
Kılıçdaroğlu'nun alıntıladığı videolu mesajı;
 



İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de video mesaj yayınladı, yayınladığı mesajında şu ifadeleri kullandı;
" “Vatanı korumak, çocuklarımızı korumakla başlar.” Mustafa Kemal Atatürk 100 yıllık ulu çınar, Gazi Meclisimizin kuruluşunu gururla anıyor, bu özel günün sahibi çocuklarımızın bayramını yürekten kutluyorum."
 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise yayınladığı mesajında "TBMM’nin İlk Başkanı, İlk Cumhurbaşkanımız, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Aziz Atatürk’e, Türk milletinin mukaddesat hazinesinde bulunan tüm kahramanlarımıza, İlk Meclis’in fazilet timsali saygıdeğer üyelerine, kanlarıyla toprağa vatan mührü vuran bütün şehitlerimize şükran ve minnet hislerimle Cenab-ı Allah’tan rahmetler diliyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun diyorum." ifadeleri yer aldı.


Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollağlu ise mesajında "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele’nin bütün kahramanlarını minnet ve şükranla anıyorum." ifadelerini kullandı.



Gelecek Partisi Kurucu Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun ifadeleri ise şu şekildeydi;
"İstiklalimizin ve cumhuriyetimizin kaynağı TBMM 100. onur yaşında. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kurucu üyelere minnet borçluyuz. TBMM’nin birleştirici ruhu bugün de gelecek inşasında temel hareket noktamız olacaktır. Nice yüzyıllara."
 
BABACAN ve GÜL TEPKİ TOPLADI

DEVA Partisi Kurucu Genel Başkanı Ali Babacan'ın mesajında Atatürk'e yer vermemesi büyük tepki topladı. İlk mesajında "100 yıl önce bugün temsil gücü yüksek, her görüşü önemli kılan bir meclis kuruldu. Millî egemenlik bu meclisin fikir zenginliği üzerinde yükseldi. Biz de ilk meclisin yüzüncü yılında 90 vatansever arkadaşımızla katılımcı ve çoğulcu bir demokrasi hedefiyle DEVA Partisi’ni kurduk. Her fikri değerli gören bir milli egemenlik anlayışıyla, tüm milletimizin özellikle de çocuklarımızın bayramını kutluyorum." ifadelerini kullanan Babacan tepkilerin ardından ikinci mesajını yayınladı. Babacan'ın ikinci mesajında "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı dünya çocuklarına hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyorum." ifadeleri yer aldı. 
 

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ise mesajını geç yayınlaması tepkilere neden oldu. Gül mesajında "Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100. yıldönümü vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Birinci Meclisin tüm üyelerini rahmet ve şükranla anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, mutlu gelecek dileğiyle bütün çocukların gözlerinden öpüyorum." ifadelerini kullandı.