Atatürk'lü Fetih duası İBB'nin etkinliklerine damga vurdu

TAKİP ET

İBB'nin dev fetih organizasyonunda Sultan Alparslan, Fatih Sultan Mehmet ve Mustafa Kemal Atatürk birlikte anıldı. Okunan fetih duası kısa sürede yüz binlerce kez paylaşıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği İstanbul'un fethi kutlamaları büyük bir görsel şölenle tamamlandı. İstanbul'un tarihi yapılarına yansıtılan görüntüler verilen konser ve 3 boyutlu canlandırmalar ile fetih ruhu yeniden canlandırıldı.

İBB'nin etkinliklerine damga vuran ise Fetih duasının okunduğu sırada gerçekleşti. Mustafa Demir Hoca tarafından okunan duada Sultan Alparslan, Fatih Sultan Mehmet ve Mustafa Kemal Atatürk için eller semaya açıldı.

Duanın okunduğu anlara ilişkin görüntüler kısa sürede sosyal medyanın en çok paylaşılan görüntüleri arasına girdi.

İşte o anlar:

AYASOFYA'DA ATATÜRK'E HAKARET EDİLMİŞTİ
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın da katılımıyla gerçekleşen Ayasofya'daki icazet töreninde skandal ifadeler kullanılmıştı. Erdoğan'ın aile dostu olan Mustafa Demirkıran isimli şahıs Atatürk'e "Kafir" demişti.

O anlarda Erdoğan'ın da orada bulunması tepki çekmişti.

Ayasofya'da Atatürk'e Zalim ve kafir diyen Mustafa Demirkıran'a büyük tepki!

Ayasofya'da yapılan saygısızlık sonrası İBB'nin etkinliğinde Atatürk'e sahip çıkılması ve fetih duasında "Geldikleri gibi giderler" sözünün hatırlatılması dikkat çekti.
 

atatürk ibb atatürk ibb fetih