Atatürk Havalimanı yıkılıyor: Bakan Kurum, Millet Bahçesi'nin açılış tarihini duyurdu

TAKİP ET

Atatürk Havalimanı'nın yıkılarak yerine Millet Bahçeli yapılması tartışma yaratmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Millet Bahçesi'nin ne zaman açılacağını duyurdu.

Atatürk Havalimanı'nın yıkılarak yerine Millet Bahçesi yapılacak olması tartışılmaya devam ediyor. Muhalefetin tepkileri sürerken, iktidar Millet Bahçesi için çalışmalarına devam ediyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı'nda Pazar günü başlayacak fidan dikimi töreni öncesi açıklama yaptı.

Kurum, Pazar günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılacağı İstanbul'un fethi programında ilk fidanların dikileceği Millet Bahçesi'nin ilk etabının 2023 Mayıs ayında tamamlanacağını duyurdu.

Atatürk Havalimanı'nın bir pistin açık tutulacağını da açıklayan Bakan Kurum, "Yerini dünyanın en büyüğü İstanbul Havalimanı'na bırakan Atatürk Havalimanı'nı muhteşem bir manzaraya, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'ne dönüştürüyoruz... 8 buçuk milyon metrekarelik devasa bir alanda, büyük bir değişime imza atıyoruz" dedi.

atatürk havalimanı bakan kurum millet bahçesi erdoğan akp