Atatürk, geleceği neden gençlere emanet etmiştir? 1979 yılında verilen cevaplar

TAKİP ET

1979 yılında TRT muhabir tarafından gençlere soruların 'Atatürk geleceği neden gençlere emanet etmiştir?' sorusuna gelen cevaplar dikkat çekti.

Sosyal medyada sokak röportajları sıkça gündem olurken 1979 yılında TRT tarafından gerçekleştirilen bir röportaj izleyenleri şaşırttı.

TRT muhabiri tarafından yöneltilen "Atatürk, geleceği neden gençlere emanet etmiştir?" sorusuna 1979 yılında verilen cevaplar dikkat çekti.

TRT Arşiv tarafından paylaşılan görüntülerde konuşan gençlerin diksiyonu ve kurdukları anlamlı cümleler ise takdir topladı.

Röportajda konuşan gençlerden biri "Önce Atatürk'ün gelecekten neyi anlatmak istediğini belirleyelim. Bence Atatürk gelecek demekle bağımsızlığı ve cumhuriyeti anlatmak istemiştir. Bağımsızlık ve cumhuriyet devamlı bir gelişme ve yenileşme ister yoksa sürdürülemez. Bu yüzden gençlikle arasında kavramsal bir bağ vardır" ifadelerini kullanıyor.

İşte o röportaj:

Mustafa Kemal Atatürk, Gençliğe Hitabesi'nde "Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir." demiştir.

Atatürk TRT Arşiv TRT 1979 geleceği neden gençlere emanet etmiştir? geleceği neden gençlere emanet etmiştir?