Atatürk düşmanı Furkan Vakfı'ndan 'Teravih yasağı kaldırılsın' propagandası!

TAKİP ET

Koronavirüs nedeniyle teravih namazlarının camilerde kılınmamasına yönelik karar alan Diyanet İşleri Başkanlığı'na karşı sosyal medya üzerinden bir gündem çalışması yapıldı. '#TeravihYasağınıKaldırın' etiketiyle yapılan paylaşımlara Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlığı ile bilinen Furkan Vakfı ve üyelerinin katıldığı görüldü. Vakıf, daha önce Anıtkabir ziyaretlerini eleştirmiş ve bayram ziyaretleri yapacağını açıklamıştı.

ALTUĞ GÖMLEKSİZ / AYKIRI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, koronavirüs önlemleri kapsamında teravih namazlarının, camilerde değil evden kılınmasının uygun olacağına karar verildiğini duyurdu. Diyanet'in bu kararınını ardından Furkan Vakfı'na mensup kişiler, Twitter üzerinden '#TeravihYasağınıKaldırın' etiketiyle salgın önlemleri çerçevesinde teravih namazlarının camide kalınmaması yönündeki karara karşı çıktı.

Daha önce de bu tarz propaganda çalışmaları yürüten Vakıf üyeleri, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda lebaleb kongreleri ve mitingleri eleştirdi. Ayrıca sosyal mesafeli namaz fotoğrafları paylaşılarak teravih namazlarının camilerde kılınmasını talep ettiler.

Furkan Vakfı üyeleri, cuma namazlarının camilerde kılınmasının yasak olduğu dönemde de Anıtkabir ziyaretlerini ve camilerde yapılan ibadetleri bir tutmuştu. Ayrıca cemaat mensupları, geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda getirilen sokağa çıkma yasaklarına da uymayacaklarını belirtmiş ve ev ziyaretleri yaparak bayramlaşmalar organize etmişlerdi. Aynı dönemde de '#Bayramlaşıyoruz' etiketiyle paylaşımlar yapılmıştı.
 

Furkan Vakfı bayramlaşma kararı aldı, yasaklara uymayacaklar!

Furkan Vakfı'ndan Anıtkabir eleştirisi!



 

furkan vakfı teravih namaz cemaat