'Aşılar çöpe gitti' iddiasına Bakan Koca'dan açıklama

TAKİP ET

​​​​​​​İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek'in Biontech aşısı için randevu alıp aşı olmaya gitmeyen vatandaşlar nedeniyle aşıların çöpe gittiğini söylemesinin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek'in Biontech aşısı için randevu alıp aşı olmaya gitmeyen vatandaşlar nedeniyle o dozların çöpe gittiğini söylemiş ve "Çünkü bu aşının saklama koşulları nedeniyle aşı eritildikten sonra tekrar dondurmanız mümkün değil” ifadelerini kullanmıştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, söz konusu iddialara sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi. Koca, "Aşının çöpe gittiği iddiaları gerçekle bağdaşmamaktadır. Her bir doz aşının kıymetini biliyor ve ona göre planlama yapıyoruz. Aşının israfı söz konusu değildir" dedi.

Bakan Koca, ”Aşılama programında kullandığımız aşılar uygun saklama koşullarını haiz merkezlerde uygulanmaktadır. Aşının çöpe gittiği iddiaları gerçekle bağdaşmamaktadır. Her bir doz aşının kıymetini biliyor ve ona göre planlama yapıyoruz. Aşının israfı söz konusu değildir” mesajını paylaştı.

aşı biontech koronavirüs fahrettin koca dekan