Asgari ücrete yeni zam gelecek mi? Erdoğan'dan yeni açıklama

TAKİP ET

Asgari ücrete ikinci zam tartışmaları sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni açıklama geldi. Erdoğan, "Yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belçika’nın başkenti Brüksel’deki NATO Olağanüstü Liderler Zirvesi’nin dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, asgari ücrete ikinci zam yapılması konusunda açıklama yaptı. Erdoğan, "Yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz" dedi.

Erdoğan, şöyle konuştu:
- (Bazı gıda ürünlerinde tedarik sıkıntısı) Bugün dünyada gıda güvenliği noktasında sıkıntının yaşanmadığı bir ülke var mı? Her ülkede az veya çok bir sıkıntı var. Biz de bu noktada kısmen bu tür sıkıntıları yaşıyoruz ama bütün tedbirlerimizi alıyoruz. Kırmızı ette mi sıkıntı var, ona göre adımlarımızı atıyoruz ve hemen süratle mekanizmalarımızı çalıştırıyoruz.

"ALLAH’IN İZNİYLE SIKINTI YAŞAMAYACAĞIZ"
Öbür tarafta diyelim ki şeker yok dediler. Bir de baktık ki birçok yerde stoklar, depolar dolu. Denetimlerle tepelerine binince hemen şekerler ortaya çıktı. Ayçiçek yağı dediler. Onda da yine Azak Denizi'ndeki 5 tane gemimiz geldi, böylece bir anda o iş çözülmüş oldu. Rusya ve Ukrayna'daki ciddi miktarda hububat, bakliyat yüklü gemilerimiz geldiler, geliyorlar. Türkiye, bu sektörlerde Allah'ın izniyle sıkıntı yaşamaz. Türkiye bunları aşmaya muktedir, güçlü bir ülke.

"VEREN EL ALAN ELDEN HAYIRLIDIR"
(Asgari ücrete ikinci zam) Şu anda daha üçüncü aydayız. Yıl ortasına geldiğimiz zaman zaten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanım da önüme mevcut durumu getirir. Zaten Vedat Bey sendikalarla bugüne kadar samimi görüş alışverişinde bulunmuştur. Yapılacak görüşmeler neticesinde de yıl ortasında böyle bir değerlendirme gerektiğinde biz kesinlikle vatandaşımızdan, hele hele işçimizden böyle bir şeyi esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır.

erdoğan asgari ücret zam maaş ekonomi