Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Erdoğan yine tarih verdi

TAKİP ET

Asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu olurken Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni açıklama geldi. Erdoğan, "Temmuz ayında enflasyon farklarıyla, ocak ayında ücretlerdeki yeni düzenlemelerle her kesimi rahatlatacağız" dedi.

Milyonlarca vatandaş Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağını merakla beklerken AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yeni açıklama geldi.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye İhracatçılar Meclisi 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde konuşan Erdoğan "Temmuz ayında enflasyon farklarıyla, ocak ayında ücretlerdeki yeni düzenlemelerle her kesimi rahatlatacağız" dedi.

Erdoğan, "İnsanlarımızın döviz ve altın tasarrufu alışkanlıklarını TL'ye yöneltmek için çeşitli alternatifler sunuyoruz. Milletimizin her kesimini daha da rahatlatacağız. Aralık ve ocak gerçekleşmeleriyle enflasyonun sırtımıza bindirdiği kamburdan kurtulacağımız 2023 Şubat ve Mart aylarından itibaren önemli ölçüde geride bırakmış olacağız. Temmuz ayında enflasyon farklarıyla, ocak ayında ücretlerdeki yeni düzenlemelerle her kesimi rahatlatacağız. Ücretlilerin gelirlerindeki azalışı telafi edecek adımlar atıyoruz. " diye konuştu.

KABİNE SONRASI DA TARİH VERMİŞTİ
6 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Erdoğan, yine benzer bir açıklama yaparak "Temmuz ayındaki enflasyon farkı artışlarıyla ücretlileri biraz daha rahatlatacağız. Yılbaşında tüm çalışanların durumlarını gözden geçirerek herkesin hakkını almasını temin edeceğiz. Sosyal yardım şemsiyemizi genişleterek hiçbir vatandaşımızın mağduriyetine izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

erdoğan asgari ücret zam ara zam maaş ekonomi