Asgari ücret ne kadar olacak? İşçi temsilcisi, asgari ücrete isteyecekleri zam oranını açıkladı

TAKİP ET

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği zam kararının alınacağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün toplanacak. Masada işçiyi temsil eden Türk-İş, asgari ücrete isteyecekleri zam oranını açıkladı. İşte detaylar...

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren ve merakla beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün toplanıyor.

Komisyona işçiyi temsilen katılan Türk-İş, talep edecekleri zam oranını açıkladı. Türk-İş, 6 aylık enflasyon kaybının telafi edilmesi talebiyle yani yüzde 40 zam isteğiyle masaya oturacak.

Sözcü'ye konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, yılın ilk 6 aylık döneminde enflasyonun yüzde 40 civarı gerçekleşmesinin beklendiğine dikkat çekerek “6 aylık enflasyon ne kadar olursa biz gerçekleşen o enflasyon kaybının asgari ücrete aynen yansıtılmasını istiyoruz” dedi.

KOMİSYON BUGÜN 14.00'TE
İşçi, işveren ve bakanlık temsilcilerinin yer aldığı komisyon bugün saat 14.00'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda toplanacak.

Ergün Atalay, kamuda sendikalı işçilere toplu sözleşme gereği 6 aylık enflasyon kadar zam yapılacağını, böylece 12 bin lira olan ortalama ücretin yaklaşık yüzde 40 artışla 16 bin 800 lira civarına çıkacağını söyledi.

Atalay, “Kamuda sorun yok. Asgari ücret artışı kamuda dengeleri bozmayacak. Ancak özel sektörde asgari ücretin üstündekilere zam yapılmazsa neredeyse bütün ücretler asgari ücret seviyesine inmiş olacak” dedi. Bu arada DİSK'in yaptığı araştırmaya göre 6 aylık enflasyon yüzde 39.6'ya ulaşırken, 4.253 lira olan asgari ücretin alım gücünün korunabilmesi için en az 5.938 lira olması gerekiyor" dedi.

asgari ücret zam maaş asgari ücret tespit komisyonu ara zam ek zam türk iş enflasyon