Asgari ücret kaç lira olacak, ne kadar zam gelecek? Vedat Bilgin'den yeni asgari ücret açıklaması

TAKİP ET

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den yeni asgari ücret açıklaması geldi. Bilgin, Aralık ayında yapacakları zam ile işçilerin üzerindeki tahribatı ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Milyonlarca vatandaş, asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. Yeni yılda asgari ücretin 7 bin 700 veya 9 bin 900 TL olacağı iddia edilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den yeni açıklama geldi.

Bakan Bilgin, Aralık ayında asgari ücret yapacakları zam ile emekçinin üzerindeki tahribatı ortadan kaldıracaklarını açıkladı. Bilgin, "Aralıkta asgari ücret komisyonunun alacağı kararla emekçinin üzerindeki tahribatı ortadan kaldıracağız." dedi. 

"RAKAMLAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Bakan Bilgin, asgari ücretle ilgili son kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, kamuoyunda dolaşan rakamların gerçeği yansıtmadığını belirtmiş ve şunları söylemişti:

"Asgari ücret şu kadar olacak bu kadar olacak, kimden çıkıyor bu rakamlar. Yasal süreç belli. Şimdi ben de 20 bin olacak diyeyim. Ekim, kasım, aralık bu enflasyon rakamlarını göreceğiz. Komisyon bunu değerlendirecek ve karar verecek. Rakam söyleyenlerin hiçbiri gerçeği yansıtmıyor ya da şüreçlerden habersiz."

asgari ücret maaş zam asgari ücret zammı Vedat Bilgin