Uğur Dündar: "Canıma tak etti, artık çıldırmak üzereyim"

TAKİP ET

Sözcü Yazarı Uğur Dündar, bugünkü yazısında, koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkması kısıtlanan 65 yaş üstü vatandaşların sorunlarını köşesine taşıdı. Dündar, köşesinde 'Yaşlıların hapis çilesi ne zaman bitecek?' sorusunu gündeme getirdi.

Sözcü yazarı Uğur Dündar, 65 yaş üzeri vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yaşadığı sorunları köşesine taşıdı. 65 yaş üstü vatandaşların evlerine kapatılıp unutulduğunu dile getiren Dündar, “Yetkililer yeni bir düzenlemeye giderler mi, bekleyip göreceğiz” ifadesinde bulundu.

İşte Uğur Dündar’ın yazısından öne çıkanlar:

“YAŞLILAR GENÇLERDEN DAHA İYİ KORUNABİLİR”
Dündar, yaşlıların kendilerin koruyabileceğini belirtirken, “Tüm dünyada olduğu gibi, yaşlılar, gereken hijyen önlemlerini alarak, maske takarak ve sosyal mesafeye dikkat ederek de kendilerini koruyabilirler.  Hem de bilge kişilikleriyle pek çok gençten daha ciddi bir şekilde…” ifadelerini kullandı.

“ARTIK ÇILDIRMAK ÜZEREYİM”
İfadelerinin kişisel bir tespit olmadığını, aksine yağmur gibi yağan iletilere dayanarak kaleme aldığını ifade eden Dündar, dikkat çeken okuyucu yorumlarına da yer verdi.

Okurlarından aldığı bir mesajda “Artık çıldırmak üzereyim.” ifadelerinin yanı sıra, “Eskiden günde 16 bin adım atardım, şimdi mıhlanıp kaldım. Fiziksel ve ruhsal olarak çöküntü içindeyim.” mesajlarının da yer aldığına dikkat çekti.

“EMPATİ BEKLİYORLAR”
Dündar, 65 yaş üstü vatandaşların, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun kendilerini bu kuşağın yerine koyarak empati yapmalarını beklediklerini ve özgürlüğün her yaştaki insan için hava, su ve gıda kadar gerekli olduğunu ifade ettiklerinin altını çizdi.

“SABAHLARI İZİN VERİLSİN”
Dündar, New York Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Şirin’in ifadelerini de yazısına ekledi. Şirin, “Haftalardır gün yüzü görmeyen yaşlıların sabahları saat 10’a kadar maske ile gezmelerine izin verilsin” önerisinde bulundu.

Dündar, “Yetkililer, yaşlıları düşünerek düzenlemeye gidecekler mi? Bekleyip göreceğiz…” ifadeleriyle yazısını noktaladı.

uğur dündar 65 yaş üzeri sokağa çıkma yasağı haber