AREA Araştırma'dan Erdoğan'ı kızdıracak seçim anketi: Kaybediyor!

TAKİP ET

Area Araştırma Şirketi, son anket sonuçlarını açıkladı. Ankette ekonominin durumu nedeniyle iktidarı sorumlu tutanların oranı yüzde 57.5 oldu. Seçim olması durumunda ise AKP'ye ve Erdoğan'a oy vermeyeceğini söyleyenlerin oranındaki düşüş dikkat çekti. İşte detaylar...

Area Araştırma Şirketi, 28–31 Ekim arasında 1580 kişiyle yaptığı son anketinin sonuçlarını açıkladı. Anketten çıkan sonuçlar ise dikkat çekti. Son seçim anketi sonuçlarına göre, AKP ve MHP’nin oylarında düşüş olduğu görülürken, "Erdoğan'a oy vermem" diyenlerin oranı yüzde 50'yi aştı.

EN ÖNEMLİ SORUN EKONOMİ
''Sizce, Türkiye’nin en önemli sorunu nedir?'' sorusuna katılımcıların, yüzde 74,0'ü''ekonomi'' ve ''işsizlik'' derken, ''eğitim sistemi ve eğitimsizlik'' diyenlerin oranı yüzde 4,5 olarak belirlendi. Aynı soruya katılımcıların yüzde, 4,4 fikir belirtmezken, yüzde 17,2 diğer sorunları dile getirdi.

KÖTÜ EKONOMİNİN SORUMLUSU İKTİDAR
Son ankette katılımcılara, ''Ekonomideki kötü gidişin sebebi sizce nedir?'' sorusu soruldu. Anket sonuçlarına göre, ekonomideki kötü gidişin sebebi olarak hükümetin yanlış politikaları olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 57,5, dış güçler olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 29,9, diğer sebepler olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 2,8 iken, fikir belirtmeyenlerin oranı ise yüzde 9,9 olarak belirlendi.

"BUGÜN SEÇİM OLSA" ANKETİNDEN ÇARPICI SONUÇ
 Son ankette katılımcılara, “Bugün milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna ise katılımcılar şu yanıtı verdi:

KARARSIZLAR DAĞITILDIĞINDA
- AKP yüzde 34,7
- CHP yüzde 27,7
- İYİ Parti yüzde 12,7
- MHP yüzde 8,8
- HDP yüzde 8,7
- DEVA Partisi yüzde 3,1
- Diğer yüzde 4,2

KARARSIZLAR DAĞITILMADAN
- AKP yüzde 29,4
- CHP yüzde 23,5
- İYİ Parti yüzde 10,8
- MHP yüzde 7,5
- HDP yüzde 7,4
- DEVA Partisi yüzde 2,6
- Diğer yüzde 3,6
- Kararsız ve hiçbiri yüzde 15,2

ERDOĞAN'A OY VERMEM DİYENLER YÜKSELDİ
''Önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’a oy verme davranışınız nasıl olur?'' sorusuna katılımcıların yüzde 31,3'ü oy vereceğini belirtirken, oy vermeyeceğini belirtenlerin oranı yüzde 50,1 iken, yüzde 18,6'sı ise kararsız olduğunu belirtti.

area anket erdoğan akp chp seçim seçim anketi anket sonucu iyi parti mhp ekonomi