Arda Turan ve Berkay'ın eşi Özlem Şahin arasındaki davada yeniden karar verildi: Gece kulübünde ortalık karışmış, hastanede silah patlamıştı

TAKİP ET

Şarkıcı Berkay Şahin'in eşi Özlem Şahin'e karşı cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla yeniden yargılanan Arda Turan hakkında mahkemeden karar çıktı. Mahkeme, Turan'a ikinci kez beraat verdi.

Futbolcu Arda Turan’ın, şarkıcı Berkay Şahin’in eşi Özlem Ada Şahin’i taciz ettiği iddiasıyla yeniden yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı.

Turan'ın beraatine yönelik hükmün istinaf mahkemesince bozulmasının ardından yeniden yapılan yargılamada Arda Turan'ın “cinsel taciz” suçundan ikinci kez beraat kararı verildi.

SAVCI BERAAT İSTEDİ
Davanın İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmasına Arda Turan, Berkay Şahin ve Özlem Ada Şahin katılmadı. Tarafları avukatlarının temsil ettiği duruşmada ilk olarak esasa ilişkin mütalaa açıklandı. Duruşma savcısı açıkladığı mütalaada, yeniden yapılan yargılamada, “cinsel taciz” suçunun işlenip işlenmediğine dair delil yönünden bir değişiklik olmadığını vurguladı. Suçlama hakkında kesin ve inandırıcı değil olmadığı belirtilen mütalaada, Arda Turan hakkında beraat kararı verilmesi talep edildi.

Mahkeme açıkladığı kararında Arda Turan’ın, “cinsel taciz” suçunu işlediğinin kanıtlanamadığını belirterek beraat kararı verdi.

NE OLMUŞTU?
Sarıyer Emirgan'daki bir eğlence mekanında 10 Ekim 2018'de Arda Turan'ın Özlem Şahin'i omzundan dürterek "Güzel kadınsın. Evli olmasaydın seni kaçırmazdım" diyerek cinsel tacizde bulunduğu, daha sonra Arda Turan ile Berkay Şahin arasında kavga yaşanmasına ilişkin davada, 11 Eylül 2019 tarihinde karara çıkmıştı.

İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi, Arda Turan hakkında Özlem Şahin'e yönelik "Cinsel taciz" suçundan beraat kararı vermişti. Mahkeme, Arda Turan'a "Korku kaygı veya panik yaratacak şekilde silahla ateş etmek", "Ruhsatsız silah bulundurmak" ve "Kasten yaralama" suçlarından ise toplam 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası vermişti.

Ancak bu suçlardan hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmişti. Berkay Şahin'in Arda Turan'a karşı hakaret suçundan tepki olarak işlenmesi sebebiyle ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmişti. Karar sonrasında Berkay ve eşi Özlem Şahin avukatları aracılığıyla "Cinsel taciz" yönünden verilen beraat kararına itirazda bulunmuştu. İtirazı değerlendiren İstanbul 25. Bölge Adliye Mahkemesi de yerel mahkemenin kararının bozulmasına hükmetmişti. 

arda turan berkay özlem şahin mahkeme