Arda Turan "Orhan Veli Gencebay" dedi mi? İddialara sert yanıt verdi

TAKİP ET

Arda Turan, "Hayatında Orhan Veli Gencebay'ın kitabını eline almamış, okumamış adamlar bana cahil diyor" dediği yönündeki iddialara yanıt verdi. Turan, kendisi hakkında yapılan troll paylaşıma tepki gösterdi.

Galatasaray ile olan sözleşmesi sonra eren ve aktif futbolculuk kariyerini noktaladığı öne sürülen 35 yaşındaki Arda Turan, sosyal medyada gündeme oturdu.

Arda Turan'ın kendisini eleştirenlere yönelik “Hayatında Orhan Veli Gencebay'ın kitabını eline almamış, okumamış adamlar bana cahil diyor” dediği iddia edildi.

Turan, Orhan Veli Kanık yerine Gencebay dediği yönündeki iddialara sosyal medyadan çok sert yanıt verdi.

"Bana atfefedilen 'Orhan Veli Gencebay' ifadesi, sanıyorum ki 'Sait Faik'in Abasıyanık Kitabı' şeklindeki o yaygın espriden ilhamla uydurulmuş olsa gerek" diyen Arda Turan, "Uyduranlara sormalı: Ben nerede öyle bir ifade kullanmışım? Gören, duyan?" dedi.

Arda Turan, "Yeri gelmişken de söylemeli: Edebiyatla ilgilenin; edebiyat, yalan atmaktan uzaklaştırır. Edepli olmakla da yakından ilgilidir çünkü. Sait Faik Abasıyanık ya da Orhan Veli Kanık gibi güzel adamlar özleniyor bu yüzden. Keşke halen aramızda yaşasaydılar; piyasa, yalan yazanlara ve yalanlara hemen kananlara kalmazdı" ifadelerini kullandı.

MİZAH SAYFASININ HABERİ GERÇEK ZANNEDİLDİ

Arda Turan ile ilgili sözkonusu paylaşımı Twitter'da spor üzerine mizah içerikleri üreten BBO Sports isimli hesap yaptı. BBO Sports'un "Orhan Veli Gencebay"lı paylaşımı sosyal medyada gerçek sanıldı.

 

Arda Turan Orhan Veli Gencebay