Arda'nın golü Real'e galibiyeti getirdi

TAKİP ET

Real Sociedad maçında Arda Güler, Real Madrid formasıyla ikinci golünü atarken, sahada sergilediği liderlik ve teknik beceri ile öne çıktı. Maçın adamı seçilen Arda Güler, galibiyet sonrası duygularını aktarırken, Ancelotti de genç yıldız hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Milli oyuncu Arda Güler, ligde Real Madrid formasıyla ilk kez 11’de başladığı karşılaşmada hem golünü attı hem de takımına 3 puanı getirdi.

İspanya La Liga’nın 33. haftasında Real Madrid, deplasmanda Real Sociedad ile karşılaştı. 11’de mücadeleye başlayan Arda Güler, takımının galibiyet golünü kaydetti. 29. dakikada sağ kanattan Dani Carvajal’ın pasında arka direkte mili oyuncu şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Real Madrid’i 1-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda iki takımın da atakları sonuçsuz kalınca mücadele Real Madrid’in 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Arda Güler, 68. dakikada yerini Junior Vinicius’a bıraktı.

Lider Real Madrid, bu galibiyetle puanını 84’e yükseltirken, Real Sociedad ise 51 puanda kaldı.

Maçtan sonra Real Madrid TV'ye duygularını aktaran Arda Güler, şu ifadeleri kullandı:

"Öncelikle takım arkadaşlarımı tebrik etmek ve bugün bana bu fırsatı verdiği için hocama teşekkür etmek istiyorum. Gol attığım ve kazandığımız için çok mutluyum."

"Burası dünyanın en iyi kulübü ve gol atmak da en güzel duygulardan biri. Burada olduğum ve gol attığım için çok mutluyum. Herkese teşekkür etmek istiyorum."

"Her gün sıkı çalışıyorum"

Burası Real Madrid, oyuncuların kalitesi inanılmaz. Hepimiz her zaman oynamaya hazırız ve bugün bunu gösterdiğimizi düşünüyorum. Sadece fiziksel açıdan değil, zihinsel açıdan da çalışıyorum. Sabırla bekliyorum ve hala her gün sıkı çalışıyorum. Zihinsel olarak gelişmeye devam etmeye odaklanmış durumdayım.

"Şampiyonlar Ligi her zaman Real Madrid'e ait olmuştur. Umarım Münih'te iyi bir sonuç alır ve evimizde avantajlı bir şekilde oynarız."

Ancelotti: "Gelecek yıl da burada olacağına hiç şüphe yok"

Maç sonu Arda Güler'in performansı hakkında yorum yapan Carlo Ancelotti, milli yıldızın topsuz oyunda da iyi iş çıkardığını söyledi:

"Arda, Dani, Fran gibi daha az oynayanların hepsinin çok iyi iş çıkardığını düşünüyorum. Mücadele ettiler, mücadele ettiler, Arda da bir gol attı ve gelecek için önemli bir oyuncu olacak. Gelecek yıl da burada olacağına hiç şüphe yok."

"Beni ikna etti"

"Topsuz oyunu beni ikna etti. Çok büyük bir yeteneği var. Çok iyi çalıştı ve çok iyi antrenman yaptığı için daha erken oynayabildi. Çok genç ve yavaş yavaş takımda öne çıkmaya başlayacak. Oynadığı dakikadan daha fazla gol attı, bu da sahip olduğu yetenekten kaynaklanıyor."