Araştırma: Kronik rahatsızlıkları olanlar koronavirüs aşısı olmalarına rağmen risk altındalar

TAKİP ET

Koronavirüs aşılarına ilişkin yapılan yeni bir araştırmada, kronik rahatsızlığı olanlar için üçüncü doz aşının faydasının çok daha fazla olabileceği belirtildi. Demans ya da parkinson gibi rahatsızlıkları olanların çok daha fazla risk altında oldukları tespit edildi.

Koronavirüs salgınına karşı aşılama devam ederken, ortaya çıkan yeni varyantlar nedeniyle aşıların etkililiği tartışılmaya devam ediyor. İngiltere’de yapılan bir araştırma kronik rahatsızlıkları bulunanların koronavirüs aşısı olmalarına rağmen çok daha büyük bir risk altında olduklarını ortaya çıkardı.

Sözcü’nün haberine göre, 5.2 milyonu iki doz aşı olmuş 6.9 milyondan fazla insanın verilerini inceleyen bilim insanları, demans ya da parkinson gibi rahatsızlıkları olanların çok daha fazla risk altında olduklarını ortaya çıkardı. Bilim insanları bu rahatsızlığı olanlar için üçüncü doz aşının faydasının çok daha fazla olabileceğini açıkladı.

British Medical Journal isimli tıp dergisinde yayınlanan araştırmayı Oxford Üniversitesi’nden bilim insanları, down sendromlu kişilerin Covid-19’a bağlı ölüm oranının yaklaşık 13 kat daha fazla olduğu belirtildi.

Parkinson ve demas hastalarında da ölüm riskinin iki kat daha fazla olduğu belirtildi.

aşı koronavirüs salgın araştırma covid kronik demans parkinson