Araştırma görevlisi Hifzullah Kutum Kürdistan propagandası yaptı, sadece uyarı cezası aldı!

TAKİP ET

Fırat Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışan Hifzullah Kutum, sosyal medya hesabı Twitter'dan "Yaşasın Kürdistan" paylaşımlarının yanı sıra 29 Ekim'i hedef alan mesajlar yayınladı. Kutum hakkında yapılan şikayetlerden sonra açılan soruşturmada "uyarı" cezası verildi. Kutum gelen tepkilere "İtten korksam inine girmezdim" sözleriyle yanıt verdi. Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine üniversite yönetimi Kutum'u acilen görevden uzaklaştırdı.

Fırat Üniversitesi (FÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde görevli olan Araştırma Görevlisi Hifzullah Kutum'un14 Eylül 2021’de sosyal medya hesabı üzerinden “Şoreşa Îlonê hemû Kurdan pîroz be, Bijî Kurdistan” (Eylül Devrimi tüm Kürtlere kutlu olsun. Yaşasın Kürdistan)" paylaşımında bulundu.

GÖSTERMELİK CEZA
Bunun üzerine dekanlık tarafından açılan soruşturma kapsamında Fakülte Dekanı Prof. Dr. Kenan Peker imzasıyla Kutum'a gönderilen kararda uyarı cezası verildiği belirtildi. 

"İTTEN KORKSAM İNİNE GİRMEZDİM" PAYLAŞIMI YAPTI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Kurdistan bayrağı olan kişilerin olduğu fotoğrafları paylaştığı görülen Kutum'un kendisi hakkında çıkan haberler sonrasında "Herkese selam olsun. Korkmuyorum. Korktuğum tek şey korkaklıktır. Ölüm tehditleri alıyorum. Demirden korksam trene binmezdim. İtten korksam inine girmezdim. #ittenkorksamininegirmezdim" yaptığı paylaşım tepki çekti.


29 EKİM'DE SÖZDE KÜRDİSTAN PAÇAVRALARINI PAYLAŞTI
Kutum, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda da skandal bir paylaşıma imza atarak "Benim 29 Ekim bayramım" diyerek Peşmergenin paçavralar arasında Türkiye'den geçiş yaptığı fotoğrafları paylaştı.

HDP VE DUVAR SAHİP ÇIKTI
Türkiye'yi hedef alan paylaşımlara ise HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu sahip çıktı. Gergerlioğlu, Kutum'a ölüm tehditleri geldiğini ileri sürerek "İçişleri Bakanlığı'nı uyarıyoruz" açıklaması yaptı.

Mülteci ve kaçak geçişler sürecinde yaptıkları yayınlarla tepki çeken Duvar isimli internet sitesinin Kutum'u mağdur olarak gösterek haber yapması dikkat çekti.




KAMUOYU TEPKİSİNİN ARDINDAN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
Fırat Üniversitesi, sözde Kürdistan ve terör propagandası yapan Kutum'u kamuoyundan gelen tepkilerin ardından görevden uzaklaştırdı.

hifzullah kutum fırat üniversitesi faruk gergerlioğlu