Arabistan'dan Arjantin'e soğuk duş: Messi, son Dünya Kupası'na mağlubiyetle başladı

TAKİP ET

Dünya Kupası'nda favoriler arasında gösterilen Lionel Messi'li Arjantin, turnuvanın ilk maçında Suudi Arabistan'a 2-1 mağlup oldu.

2022 Dünya Kupası'nda en büyük şampiyonluk adaylarından biri olarak gösterilen Arjantin, ilk maçında Suudi Arabistan ile karşılaşılaştı.

Katar'ın ev sahipliği yaptığı turnuvanın en büyük stadı (80 bin) Lusail'de oynanan maçı Suudi Arabistan 2-1 kazandı.

Lionel Messi'nin ilk yarıdaki penaltı golüyle soyunma odasına 1-0 önde giren Arjantin, ikinci yarıda üstünlüğünü koruyamadı. Arabistan, ikinci yarıda Alshehri ve Al Dawsari'nin attığı gollerle Dünya Kupası'na 3 puanla başladı.

MESSİ'NİN SON DÜNYA KUPASI

Maçta gözler kariyerindeki son Dünya Kupası'nı kazanmak isteyen Lionel Messi idi. 5. kez (2006, 2010, 2014, 2018, 2022) bu büyük organizasyonda yer alan Messi, 2014'te şampiyonluğu finalde Almanya'ya kaptırmıştı.

35 yaşındaki Messi, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada “Bu benim için son Dünya Kupası olacak. Katar'da son kez Dünya Kupası oynayacağım” ifadelerini kullanmıştı.

SEYİRCİ SAYISI, KAPASİTEYİ AŞTI

Arjantin-Suudi Arabistan maçında stadyumdaki seyirci sayısı 88 bin 12 olarak açıklandı. Maçın oynandığı Lusail Stadyumu'nun kapasitesi ise 80 bin kişi.

Messi Arjantin Suudi Arabistan Dünya Kupası