"Antika, motoru yok, hurda" denen THK uçakları uçmaya başladı!

TAKİP ET

Geçtiğimiz yıl Türkiye'de birçok bölgede orman yangını yaşanırken "Antika, motoru yok, hurda" denilerek kullanılmayan ve çürümeye terk edilen THK uçakları, Ankara Etimesgut'ta uçmaya başladı.

Türkiye'de geçtiğimiz yıl yaşanan orman yangınları sırasında tüm tepkilere rağmen kullanılmayan ve çürütülen Türk Hava Kurumu'na ait yangın söndürme uçaklarıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Bakıma alınan 4 THK yangın söndürme uçağı, dün Ankara Etimesgut Havaalanı'ndan kalkış yaptı. Tüm bakımları tamamlanan ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü testlerinden başarıyla geçen uçaklar, pilotların tazeleme eğitimi için uçuşlara başladı.  

Sözcü'nün haberine göre THK'yı yöneten AKP'li kayyum tarafından kurumla zorla ilişiği kesilen pilotlar, gelinen noktada kurumdan yapılan çağrıya ülke ormanlarını koruma mücadelesine katılmak üzere olumlu karşılık verdi. Bu süreçte başka kurumlarda çalışmaya başlayan pilotlar özveride bulunarak işlerini bırakıp kuruma döndü. 

GÖREV 1 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR
THK envanterinde bulunan 9 CL-215 uçağından 4'ü 1 Temmuz'da göreve başlayacak. Uçakların İzmir ve Milas'ta konuşlandırılması 3'ünün aktif pozisyonda 1 tanesinin yedek olarak hazır bekletileceği öğrenildi.  

ETİMESGUT'TA FESTİVAL HAVASI
Yıllar sonra dün Etimesgut'taki THK hangarları önündü büyük heyecan vardı. CL-215 Ateş savaşçıları hangardan çıktı ve pist başı yaptı. Uçakların havalanmasıyla coşku katlandı. THK uçakları başkent Ankara üzerinde kanatlandı. 

thk ankara etimesgut uçak yangın söndürme uçağı thk