Antarktika'nın zirvesine bayrağı dikmişti: Birkan Uzun genç yaşta hayatını kaybetti

TAKİP ET

Antarktika'nın en yüksek noktası olan Vinson Dağı'nın zirvesine KKTC bayrağını diken dağcı Birkan Uzun, hayatını kaybetti. Uzun, 28 yaşındaydi.

Geçtiğimiz günlerde Antarktika'nın en yüksek noktası olan Vinson Dağı'nın zirvesine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağını diken 28 yaşındaki dağcı Birkan Uzun'dan kötü haber geldi.

Uzun, kayak yaparken geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti. Uzun'un vefatı KKTC'yi yasa boğdu.
 

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, sosyal medya hesabından uzun için başsağlığı mesajı yayınladı.

Tatar, mesajında, "Elde ettiği başarılarla hepimize büyük bir gurur yaşatan Kıbrıslı Türk dağcı Birkan Uzun'un, Amerika’da geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybettiğini derin bir üzüntü içinde öğrenmiş bulunmaktayım. '7 kıta 7 zirve' hedefiyle büyük başarılara imza atarak, Kıbrıs Türkü'nün egemenliğinin ve bağımsızlığının nişanesi KKTC bayrağını, dünyanın birçok zirvesinde dalgalandırarak gurur kaynağımız olan Birkan evladımıza Allah'tan rahmet, tüm ailesine ve sevenlerine sabır dilerim." ifadelerine yer verdi.

BİRKAN UZUN KİMDİR?
Amerika'nın Washington eyaletinin Seattle şehrinde yaşayan ve aslen Güzelyurtlu olan 28 yaşındaki Uzun, 16 Aralık 2021 tarihinde 4 bin 892 metre rakımıyla Antarktika'nın en yüksek noktası olan Vinson Dağı’nın zirvesine ulaşarak, KKTC bayrağını dalgalandırmıştı.

1993'te Gazimağusa'da dünyaya gelen Uzun, 2011'den bu yana ABD'de yaşamaktaydı.

Bu ana ilişkin fotoğrafı sosyal medya hesabından bir mesajla paylaşan Uzun, buraya tırmanan ilk Kıbrıs Türkü olmanın gururunu yaşadığını belirtmişti.

birkan uzun dağcı dağ kktc kıbrıs türk bayrak antarktika