Annesinin kına yakarak gözyaşlarıyla askere gönderdiği Yusuf Sofioğlu şehit düştü

TAKİP ET

Hatay'da araç kazası sonucunda ağır yaralanan piyade er Yusuf Sofioğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit düştü. Sofioğlu'nun askere gitmeden önce annesi tarafından kına yakıldığı ve gözyaşlarıyla vedalaştığı görüntüler ortaya çıktı.

Hatay'da askeri araçla intikal sırasında şehit düşen Yusuf Sofioğlu'nun ardından çıkan video milyonların kalbini dağladı.

Piyade er olarak Hatay'da vatani görevini yapan Sofioğlu, geçirdiği trafik kazasında şehit düştü. Annesinin, askere giderken Sofioğlu için kına yaktığı ve gözyaşı döktüğü ortaya çıktı.

Şehidin annesi ile vedalaştığı anların görüntüleri yürekleri dağladı. Annesine benzerliğiyle dikkat çeken şehidin, annesiyle birlikte ağlaması milyonları da ağlattı. 

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI AÇIKLAMIŞTI

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, Hatay’da piyade er Yusuf Sofioğlu’nun şehit olduğu duyurdu.

MSB’den yapılan açıklamada, “Altınözü Hatay hududunda 29 Temmuz 2022 tarihinde araç kazası sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız Piyade Er Yusuf Sofioğlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 2 Ağustos 2022 tarihinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz” denildi.

MEMLEKETİ DİYARBAKIR'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Şehit Sofioğlu'nun naaşı, Hatay'daki töreninin ardından uçakla Diyarbakır'a getirildi.

Buradan nakledildiği ambulansla Dicle ilçesine bağlı Pekmezciler köyüne getirilen Sofioğlu için cenaze töreni düzenlendi.

Pekmezciler Şehit Polis Halit Gülser Ortaokulu bahçesinde düzenlenen törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, öz geçmişi okundu, dua edildi.

Annesi Havva ve babası Ömer'in gözyaşlarını tutamadığı cenaze töreninde şehide fatihalar ve tekbirlerle veda edildi.

İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu'nun kıldırdığı namaz ve okuduğu duaların ardından şehidin cenazesi köy mezarlığında defnedildi.

Yusuf Sofioğlu şehide kına ak parti hatay şehit şehit Yusuf Sofioğlu