Anketten çarpıcı sonuç: Erdoğan, Mansur Yavaş, İmamoğlu ve Akşener'in gerisinde kaldı!

TAKİP ET

Aksoy Araştırma tarafından yapılan anket sonuçları belli oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kimi tercih edersiniz?" sorusuna verilen cevaplara göre 3 isim Erdoğan'ı geçiyor. İşte anketin detayları...

Aksoy Araştırma tarafından her hafta yapılan Türkiye Monitörü 2021 17. hafta sonuçları açıklandı. Mobil panel aracılığıyla yüzde 95 güven aralığında ve yüzde 3 hata payıyla gerçekleştirilen ankette toplam bin 67 görüşme yapıldı.

Araştırmada “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna katılımcıların yüzde 16,7'si kararsız olduğunu belirtirken kararsızların oyları dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakı’nın oy oranı yüzde 42,9 oldu. Millet İttifakı’nın oy oranı ise yüzde 38,7 seviyesinde görüldü. İttifakta yer almayan HDP’nin oy oranı ise yüzde 10,1 olurken DEVA Partisi 2,4 Gelecek Partisi ise yüzde 1,9 oranında görüldü.

YAVAŞ, İMAMOĞLU VE AKŞENER, ERDOĞAN KARŞISINDA KAZANDI
Araştırmada, katılımcılara ikili kombinasyonlar halinde Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılsa kimi tercih ederdiniz sorusu yöneltildi.

Erdoğan'a karşı en yüksek oy oranına ulaşan siyasetçi yüzde 47,9 ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş oldu.

Yavaş’tan sonra Erdoğan karşısında en yüksek oy oranına ulaşan  isim yüzde 45,5 ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşısında olası bir seçimi kazanabilecek üçüncü kişi ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener oldu. Akşener ve Erdoğan arasında gerçekleşecek olası bir seçimde araştırmaya katılanların yüzde 37,5’i tercihini Akşener’den yana kullanacağını söyledi. Erdoğan’a oy vereceğini belirtenlerin oranı ise yüzde 37,4 oldu.

EN BÜYÜK SORUN EKONOMİ
Öte yandan, Türkiye Monitörü 202117. Hafta araştırmasında “Türkiye’nin en önemli sorunu sizce nedir?” soruldu. Katılımcıların  yüzde 38,9’u Türkiye’nin en önemli sorunu ‘ekonomi’ olarak gördü.  İkinci sırada ise, yüzde 28,9 ile ‘koronavirüs’ gelirken  yüzde 7,9 ile ‘yolsuzluk’  üçüncü sırada yer aldı.

erdoğan ak parti chp mhp iyi parti anket mansur yavaş ankara ekrem imamoğlu ibb istanbul akşener