Anket sonuçları açıklandı: Vatandaşlar "Kararları Erdoğan değil Meclis alsın!" dedi

TAKİP ET

Erdoğan'ın Meclis'te kabul edilen İstanbul Sözleşmesi'ni tek başına feshetmesi tartışmalara neden olmuştu. Aksoy Araştırma'nın son anketine göre, vatandaşların yüzde 76'sı kararların TBMM'de alınmasını istiyor. Ayrıca AK Partililerin yüzde 53.7'si ve MHP'lilerin yüzde 89.5'i de kararların Meclis'te alınmasını destekliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM'de kabul edilerek yürürlüğe giren İstanbul Sözleşmesi'ni tek başına kaldırması ve Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un Montrö Boğazlar Sözleşmesi gibi Türkiye Cumhuriyeti için hayati öneme sahip sözleşmeleri Erdoğan'ın feshedebileceğini söylemesi tartışmaları beraberinde getirdi.

Aksoy Araştırma tarafından 26 Mart'ta gerçekleştirilen ankete göre, “Sizce vatandaşın sağlığını, ekonomisini, güvenliğini ve refahını etkileyen bir karar nasıl alınmalıdır” sorusuna vatandaşların yüzde 24’ü, kararların Erdoğan tarafından alınması, yüzde 76’sı ise Meclis tarafından alınması gerektiği cevabını verdi.

MHP SEÇMENİNİN YÜZDE 89.5'İ "KARARI MECLİS ALSIN" DEDİ
Araştırmada, Meclis’te grubu bulunan partilerin seçmenlerine yönelik dağılım da yer aldı. Buna göre İYİ Partililerin yüzde 93.5’i, HDP’lilerin yüzde 93.2’si, CHP’lilerin yüzde 90.2’si, MHP’lilerin yüzde 89.5’i ve AKP’lilerin yüzde 53.7’si “kararları Meclis alsın” yanıtını verdi.

AKP’lilerin yüzde 46.3’ü, MHP’lilerin yüzde 10.5’i, CHP’lilerin yüzde 9.8’i, HDP’lilerin yüzde 6.8’i ve İYİ Partililerin yüzde 6.5’i ise kararların Cumhurbaşkanı tarafından alınması görüşünde.


 

erdoğan meclis tbmm ak parti mhp chp iyi parti anket kararlar karar