Anket: Erdoğan'a görev onayı verenlerin oranı yüzde 10 azaldı, onay vermeyenler yüzde 51'e yükseldi!

TAKİP ET

Metropoll Araştırma şirketi tarafından yapılan Türkiye'nin Nabzı anketinin ağustos ayı verileri açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a görev onayını verenlerin oranı önceki aya göre yüzde 10.1 düştü. 

Metropoll Araştırma şirketi, Türkiye’nin Nabzı Ağustos ayı araştırmasının sonuçlarını yayımladı. Araştırmasına göre, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a görev onayı verenlerin oranı ağustos ayında bir önceki aya oranla yüzde 10.1 oranında düşerken “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görev yapış tarzını onaylıyor musunuz?” sorusuna “evet, onaylıyorum” diyenlerin oranı yüzde 38 çıktı.

YÜZDE 51'E YÜKSELDİ!
Erdoğan'a görev onayı vermeyenlerin oranı ise yüzde 4.5 yükseldi. Böylece Erdoğan'a görev onayı vermeyenlerin oranı yüzde 51.5 oldu.

Erdoğan’a önceki ay görev onayı veren MHP’li seçmen oranı yüzde 76,8 iken bu ay ise yüzde 54,5 olurken AKP kanadında ise bu oran temmuz ayında yüzde 81,3 iken ağustos ayında yüzde 76,3’e düştü. 

CHP’de ise “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görev yapış tarzını onaylıyor musunuz?” sorusuna evet karşılığını verenlerin oranı yüzde 4’ten yüzde 6’ya yükselmesi dikkat çekti.

 

erdoğan görev onayı görev onayı vermeyenler anket oran cumhurbaşkanı seçim akp metropoll