Anket: Cumhurbaşkanlığı seçiminde genç seçmenin ilk tercihi AKP

TAKİP ET

Metropoll Araştırma, Haziran ayı anket sonuçlarını açıkladı. Anketten çıkan sonuçlar dikkat çekti. Sonuçlara göre, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk kez oy verecek seçmenin ilk tercihi yüzde 25,4 ile AKP oldu.

MetroPOLL Araştırma, Haziran ayı Türkiye'nin Nabzı araştırmasının sonuçlarını açıkladı. Ankete göre, 2018 seçimlerinde oy kullanmayan ve gelecek Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk kez oy verecek seçmenin ilk tercihi yüzde 25,4 ile AKP oldu. Genç seçmenin ikinci tercihi ise yüzde 21,7 ille CHP. 

MetroPOLL Araştırma, Ocak 2020’den Haziran 2021’e kadar gerçekleştirilen 18 aylık Türkiye’nin Nabzı araştırmasının datalarını birleştirerek, 2018 milletvekili seçiminde yaşı tutmayan seçmenin oy tercihlerini ortaya koydu.

Buna göre, "Bu pazar milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz" diye sorulan genç seçmenin ilk tercihi yüzde 25,4 oy oranı ile AKP oldu. CHP yüzde 21,7 ile ikinci sırada gelirken, MHP yüzde 7,4 ile üçücü sırada yer aldı. MHP'yi yüzde 4,1 ile HDP, yüzde 3,6 ile İyi Parti, yüzde 1,5 ile DEVA Partisi, yüzde 0,6 ile Gelecek Partisi takip etti.

Gençlerin yüzde 10'u kararsız olduğunu söylerken, yüzde 14,2'si "protesto oy", yüzde 10.9'u da "Cevap yok" seçeneğini işaretledi.  

cumhurbaşkanlığı akp erdoğan seçim anket