Anket: AKP, 2001'den beri ilk kez bu kadar düşük oy alıyor!

TAKİP ET

Anket sonuçları AKP'yi bir kez daha hüsrana boğdu. Son dönemlerde yapılan anketlerden başarısız sonuçlar elde eden AKP, 2001'den beri ilk kez bu kadar düşük oy oranını gördü. 

İbrahim Uslu tarafından açıklanan ankete göre, ağustos ayını kapsayan ankette AKP'nin 2001’den bu yana ilk kez en düşük oy seviyesini gördüğünü bildirildi. Uslu, AKP’nin ağustos ayı anketinde yüzde 33 oranı olduğu açıkladı. Uslu, AKP'nin bu kadar düşük oy almasının sebebi olarak Afganistan'dan gelen göçmenler ve orman yangınlarındaki yönetim zafiyetinin neden olduğunu kaydetti. 

MHP'nin ise yüzde 10'luk baraj sınırında kalırken Cumhur İttifak'ın oy oranını yüzde 44 ile 45 arasında oldu. Öte yandan Uslu, CHP ve İyi Parti'nin oy oranını açıklamazken Millet İttifakı'nın tüm bileşenlerine bakıldığında oy oranını yüzde 55'lere yaklaştığını bildirdi. 

ERDOĞAN, SONUÇLARI GÖRDÜ 
Anket oranlarının yanı sıra çarpıcı açıklamada bulunan Uslu, AKP'deki oy oranının düşüşünde göçmenler ve orman yangınların etkili olduğunu ve bunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da gördüğünü bu yüzden Afganistan ve göçmenlerle ilgili söylemlerinin değiştiğini söyledi.

akp anket oy seçim seçmen mhp erdoğan