Ankara İzmir ve İstanbul'da Halk Ekmek'e eş zamanlı zam: Halk Ekmek kaç lira oldu, ne kadar? İşte fiyatlar

TAKİP ET

Ankara, İzmir ve İstanbul'da Halk Ekmek fiyatlarına eş zamanlı zam yapıldı. Artan maliyetlerin gerekçe gösterildiği zammın ardından "Ekmek kaç lira oldu? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ekmeğe ne kadar zam geldi?" gibi sorular araştırılmaya başlandı. İşte yeni ekmek fiyatları...

Artan maliyetler nedeniyle Ankara, İstanbul ve İzmir'de Halk Ekmek fiyatlarına zam yapıldı. Duyuruyu Ankara Büyükşehir Belediyesi yaptı.

İZMİR, ANKARA VE İSTANBUL'DA EŞ ZAMANLI ZAM

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, “Ankara Halk Ekmek’in ürettiği 250 gram ekmeğin perakende satış fiyatı, 8 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla kâr elde etmeksizin ve maliyetine 3 TL olarak belirlenmiştir. Piyasada 200 gram normal ekmek halen 4 TL'ye satılmaktadır” denildi.

Açıklamada ayrıca, yeni uygulamanın İstanbul, İzmir ve Etimesgut Halk Ekmek ile eş zamanlı olarak başlayacağı belirtildi.

Böylece İstanbul, İzmir ve Ankara'da 8 Ağustos'tan geçerli olmak üzere 250 gram ekmek 3 TL'den satılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklama şöyle:

“Her gün yaklaşık 1 milyon adet üretilen 250 gram Halk Ekmek ile vatandaşlarımızın bütçesine büyük katkı sağlanmaktadır. Bu bakımdan, maliyetlerin sürekli ve soluksuz olarak artmasına rağmen uzun süre Halk Ekmek'te fiyat artışı yapılmamış, un stoku bitene dek zararına satışlar sürdürülmüştür.

Önceki fiyat artışının yaşandığı 2 Mart 2022 tarihinden bu yana unda yüzde 80, mayada yüzde 81, elektrikte yüzde 67, doğalgazda yüzde 75, işçilikte yüzde 37, nakliye/büfe payı maliyetinde yüzde 39 ve diğer kalemlerde (amortisman, bakım vb.) yüzde 17 fiyat artışı yaşanmıştır. Maliyetlerdeki bu yüksek artışlar Halk Ekmek'te de fiyat artışını zorunlu kılmıştır.”

Ankara İzmir İstanbul Ekmek Halk Ekmek zam