Ankara'da yeni otobüsler için lansman düzenlendi: Mansur Yavaş, Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu test sürüşüne katıldı

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni alınan ve bugün seferlere başlayan 85 otobüs için lansman düzenledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Mansur Yavaş, yeni otobüs lansmanında açıklamalarda bulundu. Genel Başkanlar, Mansur Yavaş'a teşekkür etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Hasret Sona Eriyor: Başkent Yeni Otobüsleri ile Buluşuyor' programına katıldı.

Törende konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “2022 yılı sonunda 355’i yeni otobüs ve 22’si dönüştürülmüş elektrikli otobüs olmak üzere 377 aracımızı Ankaralıların hizmetine sunmuş olacağız” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “20 yıldır aynı zihniyetin benzer isimlerin yönettiği bir Türkiye’deyiz. O gün doğmuş çocuklar bugün oy kullanabilir haldeler. Ama bir şey oluyor. Niçin belediyeler önemli? Niçin ben bu belediyeler alınabilsin diye Kılıçdaroğlu şahidimdir, çırpındım. Niçin önemli? İşte bugün bu hizmetle ne kadar önemli olduğunu biliyoruz” dedi.

"13. CUMHURBAŞKANI'NIN MİLLET İTTİFAKI ADAYI OLACAĞINA İNANIYORUM"
Akşener şöyle devam etti:
“Millet İttifakı için ne dediler? Bunlar ikin kazı güdemezler dediler, şunlar böyle şöyle dediler. Bizim yakın zamanda bu ülkeyi bu zihniyetten vatandaşımızın tercihiyle bu zihniyeti bu ülkenin yönetiminden göndermenin yolu neydi somut bir başarı öyküsü oluşturmaktan geçiyordu. Ve Adana’dan başlayalım İstanbul’a, İstanbul’dan Ankara’ya, Ankara’dan Antalya’dan uzanan bu belediye seçimlerini alma serüveninde bugün geldiğimiz noktada bu bipolar yönetim anlayışının vatandaşın oylarıyla göndereceğine olan inancın sebebi belediye başkanlarımızın somut çalışmalarıdır. Fitneyi engellemek amaçlı şunu söylemek istiyorum bugün Ankara'mızın yanında hem yolsuzlukların önüne geçildiği hem Ankaralıların yanında olunduğu hem yoksulun yanında bulunulduğu hem de sosyal belediyecilik anlayışının somut bir şekilde hayata geçirildiği Sayın Mansur Yavaş’ın şahsında bugün bu yolculuğun yani bu zihniyetin bu ülkeden tekrar söylüyorum demokrasi ile gönderilme yolculuğunun somut göstergesi sizlersiniz. Onun için büyükşehir belediye başkanlarımızın yaptığı dürüst, doğru çalışmaların “İki kazı güdemez” iftirasını güdemez” iddiasını ortadan kaldırdığı, bunlar hiçbir hizmet yapmazlar iftirasının çöktüğü, ‘Bunlar gelirse fakire fukaraya yapılan yardımların duracağı’ iddiasını…Yapılan seçimde 13. Cumhurbaşkanını millet ittifakının adayının seçileceğine inanıyorum.”

"BU ÜLKENİN AKILLI ADAMLARA İHTİYACI VAR"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sorunların kaynağı ülkeyi yönetenlerdir. Çünkü sorumluluk onlara aittir. Çözemediklerine göre bizim çözmemiz gerekiyor. Çözenlerin iktidara gelmesi gerekiyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Kur farkı sadece Türkiye'nin bilançosunu değil tüm belediyelerin bağımsız kuruluşların da bilançosunu altüst etti. Çılgın projelere ihtiyacımız yok dediniz. Bu ülkenin çılgın adamlara değil akıllı adamlara ihtiyacı var. Sorunları masaya yatırıp açık yüreklilikle tartışan insanlara ihtiyacımız var. Böyle bakmamız lazım. Ancak sorunları böyle çözebiliriz. Böyle yaklaşınca pek çok sorunun kısa sürede çözüleceğini hepimiz biliriz. Çözülmeyecek sorunu yoktur. Türkiye'nin; akılla birikimle, istişareyle. Ne kadar ağır yük alırsak alalım, bu sorunların tamamının üstesinden gelebiliriz. Büyükşehir belediye başkanımız 'biz şunları bunları yaptık dönüp bize diyorlar ki ne yaptınız,' Sayın başkan bu soruyu sormaları gayet doğal çünkü onlara başka bir şey yapıyorlardı siz onu yapmadınız. Siz harcadığınız her kuruşun hesabını millete verdiniz. Onların alışkın olmadığı bir yönetim tarzı. Size yürekten
teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARIMIZIN DERTLERİNİ EN AZA İNDİRMEK İÇİN HAREKETE GEÇTİK”
Mansur Yavaş, yeni otobüslerin lansmanında şöyle konuştu:

“Birincisi şeffaf, katılımcı ve hesap verebilir bir yönetim anlayışını hâkim kılmaktı. Bu konuda yaptığımız çalışmalarla ‘Dünya Belediye Başkanı Başkent Ödülü’ ve ‘Uluslararası Şeffaflık Ödülü’ dahil birçok ödülü 6 milyon Ankaralı adına aldık. İkincisini ise halkın sağlığı ve halkın canını önceleyen bir belediyecilik anlayışı ortaya koymaktı. Biz farklı olmalıydık, öznemizi insan hayatını kolaylaştıran, hemşehrilerimizin refahını arttıran ve sağlığını düşünen bir anlayış olarak belirlemeliydik. 2013 yılından beri otobüs alınmadığı için karda, güneşte, yağmurda beklemek zorunda kalan, tıka basa dolu otobüslerde zorluk yaşayan vatandaşlarımızın dertlerini en aza indirmek adına derhal harekete geçtik.”

2010 yılında Ankara nüfusunun 4 milyon 460 bin iken 2 bin 37 otobüsün hizmet verdiğini hatırlatan Yavaş,  “2020 yılında ise nüfusu 5 milyon 663 bin olan Ankara’nın otobüs sayısı 1547’ye geriledi. 2013 yılından günümüze kadar Ankara nüfusu yüzde 12 artarken, EGO Genel Müdürlüğü bünyesindeki faal araç sayısı yüzde 21’e düşmüştü. Bu ters orantı sadece rakamların değil aynı zamanda bir yönetim anlayışının da tersliğini ortaya koyuyordu. Daha da vahimi, filomuzun yaş ortalaması 12 idi. İşte bu durum göreve gelir gelmez bize yeni sorumluluklar yüklemişti. Hemen harekete geçip görüşmelerimizi ve hazırlıklarımızı tamamladık. Süreç devam ederken nasıl zorluklarla karşılaştığımızı tüm kamuoyu takip etti ancak nihayetinde buradayız ve Ankaralı hemşehrilerimizle yeni otobüslerimizi buluşturacağımız için huzurluyuz” dedi.

“VİCDANİ MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM”
Mansur Yavaş, otobüs alım sürecindeki ihalelerin de canlı yayınlandığını belirterek 282 adet olarak açıklanan otobüs sayısının yapılan açık ihale sonucunda 301 adede ulaştığını hatırlattı.

Yavaş, 91 bin 621 metrekarelik alanda kurulan, içerisinde 4 katlı hizmet binası, 14 kanallı atölye binası, CNG ve doğalgaz istasyonları ile 44 milyon TL’ye mal olan EGO 3. Bölge Yerleşkesi’nde yapılan programda teslimatı yapılan ve seferlerine başlayan otobüslerle ilgili şu bilgileri de paylaştı:

“Bu 301 adet otobüsün 168 adedi Mercedes marka doğal gazlı körüklü olacak. Bugünkü ilk teslimat sonucu 33 adet doğal gazlı körüklü otobüsümüz sefere başlayacak. Yine Mercedes marka 105 otobüsümüz ise doğalgazlı solo olarak adlandırılan sınıfta yer alıyor. Bugün teslim aldığımız 21 adedi hemen seferlere başlayacak. Otokar marka 28 adet dizel körüklü otobüsümüzün ise bugün tamamını teslim aldık. Bu otobüslerimiz de hemen seferlerine başlayacak. Toplam 301 adet otobüsümüzün 82 adedi bugünden itibaren hemşehrilerimize hizmet vermeye başlayacak. Bununla birlikte, Avrupa Birliği programı kapsamında 3 adet yerli üretim otobüs de belediyemize hibe edildi. Bu 3 çevreci ve yeni nesil otobüsümüzü de bugünden itibaren Ankara caddelerinde görmeye başlayacağız.”

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER YAN YANA OTURDU
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, törenin ardından otobüslere binerek test sürüşüne katıldı.  Kılıçdaroğlu ve Akşener otobüste yan yana oturdu.

ankara akşener kılıçdaroğlu otobüs başkent yeni otobüs mansur yavaş chp iyi parti