Ankara'da trafikteki çekiçli saldırganın cezası belli oldu

TAKİP ET

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, kırmızı ışıkta geçtiği için korna çalarak kendisini uyaran sürücüye çekiçle saldıran Özgür Öztürk'ün cezası belli oldu.

Ankara'da 5 Mart tarihinde trafikte kendisini uyardığı gerekçesiyle sürücüye çekiçle saldıran Özgür Öztürk hakkında karar verildi.

Öztürk, 'kasten yaralamaya teşebbüs', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'trafik güvenliğini tehlikeye sokmak' ve 'ulaşım aracının alıkonulması' suçlarından 11,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sanığın tutuklu bulunduğu süre dikkate alınarak tahliyesine hükmedildi.

NE OLMUŞTU?
Olay, 5 Mart'ta Çankaya ilçesindeki Banga Bandhu Şeyh Mucibur Rahman Bulvarı'nda meydana geldi. Özgür Öztürk, iddiaya göre otomobiliyle kırmızı ışıkta geçerek kavşağa girdi. Bu sırada diğer yoldan kavşağa giren otomobilin sürücüsü, uyarmak için korna çaldı.

Diğer otomobil sürücüleri de korna çalarak kırmızıda geçen sürücüye tepki gösterdi. Gelen tepkiler üzerine Özgür Öztürk, aracını yolun ortasında bırakıp bagajdan bir çekiç aldı ve otomobilin sürücüsüne saldırdı.

Otomobilin içinde kalan sürücü de camdan tekme atarak çekiç darbelerini savuşturmaya çalıştı. Çevredekilerin araya girmesi üzerine Özgür Öztürk, aracına binerek bölgeden uzaklaştı.
 

ankara trafik çekiç saldırgan çekiçli saldırgan