Ankara'da suya yüzde 50 indirim yapan AKP, Kahramanmaraş'ta reddetti

TAKİP ET

Ankara'da AKP'li üyelerin önergesiyle suya yüzde 50 indirim yapılmasının ardından CHP ve İYİ Parti'den de hamle geldi. CHP ve İYİ Parti'nin Kahramanmaraş'ta suya yüzde 50 indirim teklifi değerlendirmeye alınmadı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi’nde, zaten maliyetinin yarısına satılan su ücretlerine AKP'li üyelerin önergesi ile verilen yüzde 50 indirim teklifi, alınan veto kararına rağmen yeniden kabul edildi.

Yıllık 300 milyon metreküp su sağlanan Ankara’da ücretin 6 TL olması ile elde edilecek olan 1.8 milyar TL, ASKİ’nin 2.3 milyar TL olması beklenen yıllık elektrik giderini dahi karşılamayacak.  ABB, su indirimi kararının ASKİ'yi iflas ettireceğini belirterek kararı yargıya taşıdı.

KAHRAMANMARAŞ'TA REDDEDİLDİ

AKP'li üyelerin teklfiyile Ankara'daki indirimin ardından CHP ve İYİ Parti'de Kahramanmaraş'ta suya yüzde 50 indirim yapılması teklifi sundu.  Değerlendirmeye bile alınmayan önerge AKP ve MHP'nin oylarıyla reddedildi.

Ali Öztunç'un sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

"AKP Ankara’da suya indirim istiyor, Kahramanmaraş’ta bindirim yapıyor. Ankara’da suya yüzde 50 indirim önergesi ve oyu veren AKP’li meclis üyeleri Kahramanmaraş’ta CHP ve İYİ Partinin yüzde 50 indirim önergesini gündeme dahi almadılar.

AKP’nin iki yüzlülüğü bir kez daha ortaya çıktı. AKP anlayışına göre Ankara’da su fiyatları yüzde 50 ucuzlasın ama Kahramanmaraş’ta ucuzlamasın. Hatta son 1 yılda yüzde 105’lik zamla fiyatlansın. AKP’nin çifte standardı bizleri şaşırtmadı."

Ankara su Kahramanmaraş AKP