Ankara'da Suriye'den sonra şimdi de Somali mahallesi kuruldu!

TAKİP ET

Ankara'nın göbeğindeki Altındağ'ın Önder mahallesini Suriye'ye çeviren mültecilerin ardından şimdi de Kızılay'daki iki sokak Somali'ye döndü. Somali dilinde tabelalar asarak lokanta, kafe, berber, butik, kuaför ve marketler açtılar.

Geçtiğimiz yıllarda Ankara’da artan mülteci sayısı ile Suriye mahallesi olarak adlandırılan Altındağ'ın Önder mahallesinin ardından şimdi de Ankara'nın merkezindeki Kızılay'daki iki sokak Somali'ye döndü.

Sözcü Gazetesi’nden Cem Yıldırım’ın haberine göre, Kızılay'daki Sümer 1 ve Sümer 2 sokaklarında Somalilere ait çok sayıda işletme ve dükkân bulunuyor. Somali dilinde tabelaların yer aldığı sokaklarda restoran, kuaför ve giyim mağazaları yer alıyor. 

Somalili Muhammed İsse Abdullah, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Ankara’ya yerleştiğini söyledi. Abdullah, burada 2 restoranın yanı sıra Afrika’ya özgü saç modelleri yapan erkek ve kadın kuaför salonları açtı.

YILLIK GELİR 800 DOLAR
Somali’de kişi başına düşen yıllık gelirin 800 dolar olması sebebiyle birçok Somali vatandaşı Türkiye’de yaşamayı tercih ediyor.
 

somali suriye türkiye ankara kızılay sümer sokak