Ankara'da PKK operasyonu: Yabancı uyruklu 7 kişi yakalandı

TAKİP ET

Ankara'da PKK'ya yönelik operasyonda örgüt mensubu olduğu tespit edilen 8 yabancı uyruklu şahsa operasyon düzenlendi, 7'si gözaltına alındı.

Ankara'da terörle mücadele ekiplerince, çatışma bölgelerinde bulunan terör örgütü PKK/KCK-PYD/YPG mensuplarıyla irtibatlarına ve para trafiklerine dair bilgi elde edilen 7 yabancı uyruklu zanlı, 5 ilçede düzenlenen eş zamanlı operasyonla gözaltına alınırken, yabancı terörist savaşçı olarak değerlendirilen 19 şüpheli sınır dışı edilmek üzere yakalandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün açıklaması şöyle:

Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ekiplerince çatışma bölgelerinde bulunan PKK/KCK - PYD/YPG silahlı terör örgütü mensupları ile irtibatlı olduklarına ve örgüt mensupları ile para trafiklerine dair bilgiler elde edilen 8 yabancı uyruklu şüpheliye yönelik Ankara'da operasyon yapıldı.

Şüphelilere yönelik Ankara' genelinde gerçekleştirilen eşzamanlı operasyonda 7 şüpheli yakalanırken, yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ile dijital materyale el konuldu.

Aynı operasyon çerçevesinde ve eşzamanlı olarak 19 yabancı uyruklu şahıs ise YTS kapsamında değerlendirilerek yakalanmış, deport edilmek üzere Göç İdaresine teslim edilecektir.

Ankara PKK operasyon yabancı uyruklu