Ankara'da özel halk otobüsleri, dolmuşlar çalışacak mı? Mansur Yavaş'ın açıklaması sonrası sıcak gelişme!

TAKİP ET

Ankara'da, akaryakıta gelen üst üste zamlardan sonra kontak kapatma kararı alan minibüs ve özel halk otobüsleri, Mansur Yavaş'ın açıklamaları sonrasında yeni bir karar aldı.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği Genel Başkanı Kurtuluş Kara, yaptığı açıklamayla Ankara'da minibüs ve özel halk otobüslerinin yeniden çalışmaya başlayacağını belirtti.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği tarafından yapılan açıklamada, otobüs ve minibüslerin yeniden çalışmaya başlanacağı vurgulanacak şu mesaj paylaşıldı:

"Bugün yaptığımız görüşmeler sonrasında , gerek biniş ücretleri gerekse ücretsiz olarak hizmet verdiğimiz yolcu biletleri için UKOME gündemine getirilmek üzere ücretler , Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Mansur Yavaş tarafından açıklanmıştır 

Kısa sürede UKOME gündemine konunun getirilmesi için yoğun çaba sarf eden ABB Başkanımız sayın Mansur Yavaş ve Bürokratlarımıza teşekkür ederiz 

UKOME nin en kısa sürede toplanarak , güncel biniş fiyatlarının en kısa sürede yayınlanmasını temenni ederek , ara verdiğimiz seferlere başlamış bulunmaktayız."

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın açıklamasında, özel halk otobüsleri ve minibüsler için yeni ücret değerlendirilmesinin UKAME gündemine getirileceğini belirtmişti. Yavaş'ın açıklamasının hemen ardından gelen açıklamalar dikkat çekti.

NE OLMUŞTU?
Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, özel halk otobüsleri ve dolmuşçuların kontak kapatmasının ardından açıklama yaptı. Yavaş, ücretsiz kullanma hakkı verilen yolcular için özel halk otobüslerine 2-3 ve 4'er liralık destek sağlamak için Belediye Meclisi'ne teklif vereceklerini söyledi.

"GEREKİRSE PROJE İPTAL EDERİZ"
Mansur Yavaş, "Ekonomik koşullara dayanabildiğimiz ölçüde EGO otobüslerine zam yapmadan, gerekirse Belediyemizin bir büyük projesini askıya alıp, bugün olduğu gibi bundan sonra da tüm imkânlarımızla vatandaşlarımızın yanında olacağız" dedi.

Mansur Yavaş'tan kritik toplu ulaşım açıklaması: Gerekirse projelerimizi iptal ederiz!

mansur yavaş ankara özel halk otobüsü dolmuş başkent abb belediye destek