Ankara'da hareketli saatler: Muharrem İnce adaylıktan çekildiğini açıklayacak iddiası

TAKİP ET

Seçime sayılı günler kala Ankara'da hareketli saatler yaşanıyor. Gazeteci Aytunç Erkin, Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin kurmaylarıyla yaptığı görüşmede 'çekilelim' görüşünün ağır bastığı iddia edildi. Genel merkeze giden İnce'nin açıklama yapacağı öne sürüldü.

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, dün sağlık sorunları nedeniyle Manisa ve İzmir mitinglerini iptal etmişti. İnce'nin kalp krizi riskine karşı dilaltı hapı aldığı ve doktorların dinlenme tavsiyesi üzerine Ankara'ya döndüğü iddia edilmişti.

ADAYLIKTAN ÇEKİLECEK İDDİASI

Gazeteci Aytunç Erkin, Sözcü TV’de Ebru Baki’nin sunduğu ‘Para Politika’ programında, Muharrem İnce’nin dün gece kurmaylarıyla buluştuğu ve görüşmede ‘Adaylıktan çekilelim’ görüşünün ağır bastığı iddia etti.

İnce’nin bir otelde 11 yakın çalışma arkadaşıyla bir toplantı yaptığını ifade eden Erkin “Bu 11 isimden 8’i seçimin ikinci tura kalmayacağını bu nedenle çekilme yönünde karar alınması gerektiğini İnce’ye aktarıyor. Bunun üzerine İnce ‘bunu bir düşünelim’ diyor. Şuan partinin genel merkezine gidiyor ve bu konuda ilerleyen saatlerde bir açıklama yapacak” dedi.

İNCE, SAAT 14.00'TE AÇIKLAMA YAPACAK

Memleket Partisi Genel Başkan İletişim Danışmanı Oğuz Uçar tarafından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanı adayımız ve Memleket Partisi Genel Başkanımız Sayın Muharrem İNCE, bugün saat 14:00’de Parti Genel Merkezimizde Basın Toplantısı düzenleyecektir” denildi.

Muharrem İnce adaylık seçim