Ankara'da anlamlı gece

TAKİP ET

Ankara'nın Başkent oluşunun 99. yıl dönümü, dün gece düzenlenen bir resepsiyonla kutlandı. ABB Başkanı Mansur Yavaş, resepsiyonu Çankaya Başbakanlık konutunda düzenledi.

Ankara'nın Başkent oluşunun 99. yılı dün gece resepsiyonla kutlandı. ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Çankaya Başbakanlık konutunda  verdiği resepsiyonda konuklarını kapıda eşi Nursen Yavaş' la karşıladı.

Yavaş resepsiyon konuşmasında şu sözlere yer verdi:

''Tüm dünyadaki insanlar farklı bedenlerde de olsa, farklı dilleri de konuşsa aslında aynı duyguları taşımaktadır. Bu duygulardan en önemlisinin de bağımsızlık arzusu olduğunu söyleyebiliriz. İşte bu duyguların yoğun yaşandığı bir dönemde başkent ilan edilen Ankara özgürlüğün ve bağımsızlığın da sembolü haline gelmiştir. Ankara'nın tarih boyunca hep kendi kendine yeten, dışarıya bağımlı olmayan, hatta bunun aksine dış ticaret payının yüksek olduğu bir kent olduğu arşivlerden rahatlıkla görülebilir."

Yavaş, Ankara'nın iklimi, jeopolitik konumu, kurumları ve gelişme kabiliyeti sonucunda başkent ilan edildiğini dile getirerek, "Böyle değerli tarihi mirası olan bir kentte bizler de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmek için ara vermeksizin çalışıyoruz. Kentimizin dört bir yanında altyapıyı yeniliyor, yeni yollar ve köprüler yapıyoruz, yeşil alanlarımızın ve parklarımızın sayılarını artırıyor, kırsal mahallelerde üreticilerimize destek oluyoruz." derken, ulaşım projeleri, bisiklet yolları, kadın istihdamı, kültür ve sanat çalışmaları ve öğrenci dostu uygulamalarıyla Ankara'yı geleceğe taşıyacaklarını vurguladı.

Yavaş, "Şeffaf, hesap verebilir ve katılımcı bir belediyecilik anlayışıyla örnek oluyor, nihayetinde de uluslararası birçok ödüle layık görülüyoruz. Tüm bunları yaparken Ankara'nın sevginin ve iyiliğin kenti olması için çaba sarf ediyoruz" diye konuştu. Sinevizyon eşliğinde yapılan resepsiyonda Seğmenlerin gösterisi ile birlikte, kurak Anadolu toprağı olarak 100 yıl önceki Ankara'nın ve Mustafa Kemal Atatürk'ün temsil edildiği kısa bir film gösterildi.

Ankara Valisi Vasip Şahin' in de katıldığı resepsiyona Ankara'daki basın mensupları, medya temsilcileri, Dernek ve Vakıf Başkanları, tüm elçilik temsilcileri ve Ankara'daki diplomatlar katıldı.

ankara atatürk mansur yavaş