Ankara'da Alevi dernekleri ve Cemevlerine peş peşe saldırı düzenlendi

TAKİP ET

Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Şah-ı Merdan Cemevi'ne kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından saldırı düzenlendi. Şah-ı Merdan Cemevi dışında Ankara'daki 5 Alevi kuruma da saldırı gerçekleşti.

Muharrem Orucu’nun ilk gününda Ankara’daki 3 Cemevi ve 3 Alevi kuruma saldırı düzenlendi.

Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Şah-ı Merdan Cemevine saat 14.30 civarında bir kişi elindeki sandalyeleri cemevi dedesinin olduğu yere doğru fırlattı. Saldırganın fırlattığı sandalyelerden birisi cemevinde oturan bir kişinin başına geldi. Saldırgan daha sonra cemevinden koşarak uzaklaştı. Olay anı güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

ANKA’ya konuşan Şah-ı Merdan Cemevi Dedesi Kazım Erbektaş, olayı “Bugün saat üç gibi ceme başlamıştık. Toplanıyordu millet. Yerime geçtim, üç beş kişi yanıma oturuyordu. Dışarıdan birisi geldi, üç beş tane sandalye fırlattı. Birisi oturduğu yerde üzerime geliyordu. Bir şey demeden kaçtı. Kameralarda görülüyor. Sesini filan duymadık. Ne için yaptı? 10 yıldır ilk defa oluyor.” ifadeleriyle anlattı.

5 YERE DAHA SALDIRI DÜZENLENDİ

Can TV’nin aktardığı bilgiye göre Ankara’da başka Alevi kurumlarına da saldırı gerçekleşti. Tuzluçayır Demokratik Alevi Dernekleri (DAD), Ana Fatma Cemevi, Gökçebel Köy Derneği, Türkmen Alevi Bektaşi Derneği, Batıkent Serçeşme Cemevi de saldırıya uğradı. 

Türkmen Alevi Bektaşi Derneği’nde bir kadın yapılan bıçaklı saldırı sonucu yaralandı ve hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Cübbeli Ahmet: Suriye'den gelen selefiler Türkiye'de iç savaş çıkarmak için emir bekliyor

 

Ankara Alevi dernekleri Cemevleri