Ankara'da AKP'ye soğuk duş: CHP birinci parti oldu, halkın yüzde 63'ü Mansur Yavaş'tan memnun!

TAKİP ET

Area Araştırma Şirketi, ağustos ayı kapsamında Ankara'da yaptığı anket sonuçlarını açıkladı. Kararsızların yüksek oranda olduğu ankette; kararsızlıklar dağıtıldıktan sonra AKP, ikinci parti oldu.

Area Araştırma Şirketi, “Bugün milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusunu Ankara halkına yöneltti. Anket sonuçlarında kararsızlar dağıtıldıktan sonra CHP 31,2'lik oyla başkentte birinci parti olarak çıkarken İYİ Parti'nin oylarını yüzde 20 bandına taşıması dikkat çekti.

MELİH GÖKÇEK’TEN KOLTUĞU DEVRALAN MANSUR YAVAŞ’TAN, ANKARA HALKI MEMNUN 
Ankaralılara, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile ilgili nasıl bir kanaate sahipsiniz" sorusu da soruldu. Uzun yıllar Melih Gökçek tarafından yönetilen Ankara halkı, yerel yönetimin Mansur Yavaş’a geçmesine olumlu gözle bakıyor. Ankaralıların yüzde 62,6'sı, Yavaş'a destek vererek "olumlu" yönde kanaate sahip olduğunu belirtti. 

ANKARALILAR, HÜKÜMETİ BAŞARISIZ BULUYOR 
Araştırmada bir diğer soru da "hükümetin performansını genel olarak nasıl buluyorsunuz?" sorusu idi.  Ankara halkının yüzde 54,8'i hükümete olumsuz gözle bakarken hükümetin performansını yüzde 24,1’i "çok başarısız", yüzde 30,7’si de “başarısız” buldu. Ankaralıların yalnızca yüzde 6,9’luk kesim “çok başarılı” bulduğunu ifade etti.

halk ankara anket mansur yavaş erdoğan chp akp seçim seçmen