Ankapark'a ne yapılacak? Rekor katılımlı anketten ilk sonuçlar çıktı

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devri 18 Temmuz'da gerçekleştirilen Ankapark'ın geleceği için düzenlenen anketten ilk sonuçlar çıktı. 3 günde 59 bin 149 kişinin katıldığı anketin sonuçları dikkat çekiyor.

 

Melih Gökçek döneminde 801 milyon dolar harcanarak yapılan Ankapark, Ankara 6’ncı Sulh Hukuk Mahkemesi'nin 18 Temmuz'da aldığı kararla Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi.

Tahliye kararının ardından belediye tarafından Ankapark’ta tespit çalışması başlatıldı. Sadece 2021 yılından bugüne kadar 87 hırsızlık olayının yaşandığı belirlendi. İlk tespitlerde en çok elektrik aksamlar, trafolar, kablolar ve LCD televizyonların çalındığı saptandı. Ayrıca varillerin içine konulup, Ankara Çayı’na atılan metrelerce uzunluğunda kablo tespit edildi.

ANKETTEN İLK SONUÇLAR ÇIKTI

Belediye, vandallar tarafından talan edilen Ankapark’ın geleceği için anket düzenledi. Ankete ilk üç günde 59 bin 149 kişi katılırken çıkan sonuçlar dikkat çekti.

Katılımcıların 14 bin 884’ü ‘yeşil alan’, 11 bin 215’i ‘hayvanat bahçesi’, 8 bin 425’i ‘Atatürk Orman Çiftliği’, 7 bin 343 kişi ‘yürüyüş alanı’, 2 bin 751’i ise ‘eğlence alanı’ olarak kullanılmasını istedi.

Ankete katılanlardan ayrıca 2 bin 787 kişi Ankapark’ın ücretsiz olmasını talep etti. Ankete en yoğun katılım Çankaya, Yenimahalle, Etimesgut ilçelerinden oldu. En az katılım ise Evren ilçesinden gerçekleşti.

Ankapark anket Ankara Ankara Büyükşehir Belediyesi ABB