Anadolu Efes'in şampiyonluğu sonrasında Ergin Ataman'dan gururlandıran konuşma!

TAKİP ET

THY Euroleague finalinde Barcelona ile karşılaşan Anadolu Efes şampiyon oldu. Antrenör Ergin Ataman, şampiyonluğu Türk halkına ve şehitlere armağan etti. 

Anadolu Efes, final maçında Barcelona’yı 86-81’lik skor ile  mağlup ederek Euroleague şampiyonu oldu. Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko’nun ardından Euroleague şampiyonu olan 2. Türk takımı oldu. 

Anadolu Efes’in baş antrenörü Ergin Ataman da Euroleague’i kazanan ilk Türk baş antrenör oldu. Ataman ayrıca Avrupa’daki 4. kupasını kazanmış oldu. 

ŞEHİTLERE ARMAĞAN ETTİ
Anadolu Efes’in şampiyonluğunun ardından Başantrenör Ergin Ataman açıklamalarda bulundu.  Ataman, “Önce Türkçe konuşacağım” dedi ve açıklamasını Türkçe konuşarak yaptı. 

Ataman, kupayı şehitlere armağan ederek “Tüm Türkiye bizi seyrediyorsunuz biliyorum. Sözümüzde durduk. Herkese, Türk halkına armağan olsun. Tüm Türk şehitlerine herkese armağan olsun. Kazanacağız dedik, aldık bu kupayı” ifadelerini kullandı. VİZE SORUNU 
Ataman, konuşmasında Anadolu Efes’in oyuncularının ailelerine ve yöneticilerine vize verilmemesine de göndermede bulundu. 

Ataman şunları söyledi; 
“Kupayı alıp Türkiye'ye götüreceğiz. Sadece oğlum buraya geldi, kızlarıma vize vermediler. Ailelerimize vize vermediler ama bu kupayı aldık ve götürüyoruz."

anadolu efes euroleague basketbol ergin ataman