Anadolu Ajansı'ndan dikkat çeken 'Büyükelçi' paylaşımı

TAKİP ET

Anadolu Ajansı, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir haber paylaştı. AA, "İstenmeyen adam" ilan edilmesi istenen 10 Büyükelçi arasında yer alan Fransa Fransa Büyükelçisi Herve Magro'yu öven bir haber yayınladı.

Osman Kavala'nın serbest bırakılması için çağrı yapan 10 ülkenin Büyükelçisiyle yaşanan kriz dün son buldu. Viyana Sözleşmesine bağlılıklarını teyit eden Büyükelçilileri “istenmeyen kişi” ilan ederek sınır dışı etmek isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bühtandan dönülmüştür” diyerek krizi noktaladı. 

Krizin hemen ardından Anadolu Ajansı dikkat çeken bir habere imza attı. AA, 2 gün önce "İstenmeyen adam" ilan edilmesi istenen 10 Büyükelçi arasında yer alan Fransa Büyükelçisi Herve Magro'yu öven bir haber servis etti.

“Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Türkiye sevgisini AA'ya anlattı” başlığıyla verilen haberde Büyükelçinin Türkçe konuştuğu, kebabı sevdiği anlatıldı. Magro’nun röportajda, “Arada problemler çıkar ama İki ülke arasında ama ben iki ülkenin, iki toplumun çok yakın olduğuna inanıyorum. Her zaman geleceğe bakmamız lazım” demesi ise dikkat çekti. 

anadolu ajansı büyükelçi fransa büyükelçisi haber