Amirallerden yeni açıklama: "Bizler Mavi Vatan için hapis yatmış insanlarız!"

TAKİP ET

103 emekli amiral "Montrö ve tarikat evine giden amiral" olayları hakkında ortak bildiri yayınladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bildiri hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma başlatılmasının ardından amirallerden yeni açıklama geldi. Mavi Vatan isminin babası Cem Gürdeniz, "Bizler Mavi Vatan için hapis yatmış insanlarız" dedi.

103 emekli amiral, bir bildiri yayınlayarak Montrö Boğazlar Sözleşmesi'nin tartışmaya açılmasına ve tarikat evine giderek askeri üniformanın üstüne takke, cübbe giyen Tuğamiral Mehmet Sarı olaylarına tepki gösterdi.  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da bildiri hakkında soruşturma başlattı.

"BİZLER MAVİ VATAN İÇİN HAPİS YATMIŞ İNSANLARIZ"
Yaşananlardan sonra amirallerden yeni açıklama geldi. Mavi Vatan'ın isim babası emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, "Bizler Mavi Vatan için hapis yatmış insanlarız. Bu son derece yumuşak metni, krize çekerek yanlış algılar yaratılması son derece yanlış" ifadelerini kullandı. Gürdeniz, "Demokrasilerde insanlar fikirlerini özgürce ifade eder. Bu tip ayrıştırıcı girişimler yapılması, basit bir bilgilendirme notunu krize çekmenin kimseye yararı yoktur" diye konuştu.

Yine bildiride imzası bulunan Kadir Sağcıç, savcılığın soruşturmasına tepki gösterdi. Sağcıç, "Her şey kamuoyu önünde oldu. Açıklama yapmak Anayasal hakkımız. Biz de bu hakkımızı kullandık. Soruşturmaya ilişkin bir şey söylemeyeceğim. Biz yayımladığımız açıklamayla görüşlerimizi halkımızla paylaştık" dedi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATMIŞTI
Başsavcılık'tan yapılan açıklamada, "04/04/2021 tarihinde bazı internet siteleri ve sosyal medya mecralarında paylaşılan ve ‘103 amiralden Montrö bildirisi’ başlığı altında yayınlandığı belirtilen açıklamayı hazırlayanlar ile varsa irtibatlı oldukları kişilerin tespiti ve yasal gereğinin takdir ve ifası amacıyla resen soruşturma başlatılmıştır." denilmişti.

mavi vatan amiral tarikat bildiri 103 amiral