Amerikan Film Enstitüsü açıkladı: 2021'in en iyi 10 filmi

TAKİP ET

Yeni yıla sayılı günler kala Amerikan Film Enstitüsü (AFI), 2021'in en iyi filmlerini seçti. AFI, en iyi 10 filmi açıkladı.

2022’ye sayılı günler kala 2021'in en iyileri de tek tek açıklanmaya başladı. Amerikan Film Enstitüsü (AFI), 2021'in en iyi filmlerini açıkladı. AFI tarafından seçilen ve geçtiğimiz yıla hem kültürel hem de sanatsal anlamda iz bırakan filmler ve diziler belli oldu.

Dune, Batı Yakası’nın Hikâyesi ve King Richard gibi eleştirmenlerden tam not alan filmler Amerikan Film Enstitüsü’nün de odağındaydı. Sözcü'de yer alan habere göre listenin tamamı ise şu şekilde:

CODA
Don’t Look up
DUNE
King Richard
Licorice Pizza
Kabus Sokağı (Nightmare Alley)
The Power of the Dog
tick, tick… BOOM!
The Tragedy of Macbeth
Batı Yakası’nın Hikâyesi (West Side Story)

Don’t Look Up ve The Tragedy of Macbeth gibi listede yer alan filmlerden bazıları, birkaç hafta sonra yayın hizmetlerinde yer almadan önce sınırlı da olsa sinema gösterimlerinin olması planlanıyor. West Side Story, Nightmare Alley ve Licorice Pizza gibi filmler ise sinemalara özel olacak.

Amerikan Film Enstitüsü (AFI), ayrıca Kenneth Branagh’ın filmi Belfast’ı, Hwang Dong-hyuk’un hit Netflix dizisi Squid Game’i ve Hulu belgeseli Summer of Soul’u 2021 AFI Özel Ödülü’nün sahipleri olarak belirledi.

film amerikan film enstitüsü en iyi filmler 2021 en iyi film en iyi 10 film