Amerika'dan "Erdoğan-Biden arasında anlaşma yapıldı" iddiasıyla ilgili açıklama!

TAKİP ET

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden arasında Afgan sığınmacılarla ilgili bir anlaşma yapıldığı iddialarını yalanladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden arasında Brüksel’de yapılan görüşmeninin ardından, Biden ve Erdoğan’ın Afgan sığınmacılar konusunda bir anlaşma yaptığı iddiaları gündeme gelmişti. ABD Ankara Büyükelçiliği, resmi Twitter hesabından hem Türkçe hem İngilizce bir mesaj paylaşarak bu iddiaları yalanladı. 

Büyükelçiliğin mesajında şu ifadeler yer aldı;
“ABD Büyükelçiliği, Başkan Biden ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında Afgan mülteciler ya da göçmenler konusunda bir 'anlaşma' veya 'pazarlık' yapıldığına dair iddiaların tamamen temelsiz olduğunu belirtmek ister"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın ABD Başkanı Biden ile yaptığı son görüşmede Afganların Türkiye’ye göç etmeleri konusunda "gizli bir anlaşma" yaptıklarını söylemişti.

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullanmıştı;
"Afganistan'dan sürü halinde binlerce kişi geliyor. Erdoğan, Biden ile görüşmesinde Afganların gelmesini kabul ettiler. Bunu uzun süre gizlediler. Sonra ABD yetkilisi açıklama yaptı. 1 milyon Afgan Türkiye'ye gelecek aralarından seçip alacaklar, kalanı burada kalacak. Köleliği parayla mı yapacaksın? Devletin saygınlığını parayla mı satacaksın? Bu yanlış bir politikadır, bedeli çok ağırdır. 1 milyondan daha fazla geliyor, oturup İran ile konuşmuyor. İran'a iade edebiliyor sözleşmeye göre, onu da etmiyor. Hepimiz sakin olmalıyız. Bunları demokratik yollarla göndermek zorundayız."



Kemal Kılıçdaroğlu: Erdoğan'ın Biden ile Afganistan konusunda pazarlığı kamuoyuna açıklanmalı

biden abd erdoğan amerika anlaşma kılıçdaroğlu