AMD Ryzen 4000 Masaüstü İşlemcileri Eylülde geliyor

TAKİP ET

AMD'nin dizüstü bilgisayarlar için piyasaya sürdüğü ve performansı ile göz dolduran 4000 serisi işlemcilerinin masaüstü versiyonu eylül ayında piyasaya çıkacağı konuşuluyor.

Ryzen serisi ile büyük bir ivme yakalayarak İntel karşısında uzun yıllar sonra ilk kez pazar hakimiyetini kazanan AMD'nin bu yılın başlarında tanıttığı ve yavaş yavaş raflarda yerini almaya başlayan 4000 serisi dizüstü işlemcilerinin masaüstü versiyonlarının da Mayıs ayında tanıtılacağı konuşuluyordu.

Digitimes sitesinin haberine göre, 4000 serisi (Vermeer) masaüstü işlemcilerinin tanıtılacağı Mayıs ayında ki Computex 2020 fuarının koronavirüs nedeniyle Ağustos veya Eylül ayına alınacağı ve işlemcilerin bu tarihte tanıtılarak sonrasında piyasaya çıkacağı konuşuluyor.

Vermeer in AMD'nin yeni Zen 3 mimarisinin tüm avantajlarını barındıracağı düşünülüyor. Önceki nesillerde olduğu gibi Çinli çip üreticisi TSMC ile üretilecek 4000 serisi, TSMC'nin 7nm işlem düğümlerinde yaptığı geliştirmeleri kullanarak daha yüksek bir performans sunacağı yine söylentiler arasında.

Henüz onaylanmasa da 4000 serisi işlemcileri diğer tüm ryzen işlemciler ile aynı şekilde AM4 işlemci soketlerine uyumlu olacağı yani önceki nesil anakartlarla da çalışacağı. Ancak 4000 serisi işlemcinin tüm avantajlarından faydalanabilmek için 600 serisi yeni çipset kullanan anakartları kullanmak gerekeceği düşünülüyor.

Intel 10. Nesil Cometr Lake Masaüstü İşlemcilerin Çıkış Tarihi
Diğer bir habere göre ise Inteş'ın 10 nesil Comet Lake-S masaüstü işlemcileri ve 400 serisi çip setleri ise Nisan ayının sonunda tanıtılacak ve piyasaya sunulacak.

Digitimes in haberine göre anakart üreticileri üst seviye Z490 çipsetli anakartların Mayıs ortasında, bütçe dostu H470 ve B460 anakartların ise Mayıs sonunda piyasaya sürülecekler.  

salgın hastalıklar veba salgını haber wu lien-teh