Amazon Prime'dan üyelik ücretlerine zam kararı

TAKİP ET

Amazon Prime, üyelik ücretlerine zam yapma kararı aldı. Yıllık üyelik için 20 dolar, aylık üyelik için ise 2 dolar fiyat artışına gidildi.

Amazon, şirketin eğlence tarafına yaptığı yatırımları gerekçe göstererek Amazon Prime üyeliklerine zam yapacağını açıkladı.

Amazon, yıllık üyelik fiyatını 20 dolar artırarak 139 dolara, aylık üyelik ücretini ise 2 dolar artırarak 14.99 dolara çıkaracaklarını belirtti. Amazon, 2018’den bu yana ilk defa fiyat artışı yaptı. Yeni üyeler 18 Şubat’tan itibaren güncel fiyatlar üzerinden faturalandırılacak. Mevcut aboneler ise 25 Mart’a kadar eski fiyatla devam edecek.

TÜRKİYE FİYATLARINA YANSIYACAK MI?
ABD’de zamlanan fiyatların Türkiye’ye yansıyıp yansımayacağı ise henüz belirsiz.  Türkiye’de 2020’den beri faaliyet gösteren Amazon Prime’ın aylık abonelik ücreti 7,90 TL seviyesinde.

Amazon, NFL’ye yılda yaklaşık 1 milyar dolar ödeyecek ve aynı zamanda Amazon Prime Video’da yayınlanacak yaklaşık 500 milyon dolara mâl olması beklenen Yüzüklerin Efendisi de dahil olmak üzere pek çok yeni dizi başlatacak. Şirket ayrıca, The Boys ve Wheel of Time gibi eğlence masraflarını artıran yapımları yayınlamaya da başladı. Şirketin fiyat artışlarında yaptığı yeni anlaşmaları ve yeni yapımlarının etkisi oldukça büyük.

amazon amazon prime üyelik ücreti zam üyelik aylık yıllık