Altın fiyatlarında son durum: FED kararının etkisi devam ediyor

TAKİP ET

FED'in Mart ayında faiz artırımı yapabileceği mesajlar sonrasında altın fiyatlarında düşüş yaşandı. İşte altın fiyatlarında son durum...


ABD Merkez Bankası'nın (FED) Çarşamba günü faizi sabit tutması ve Mart ayında faiz artırımına gideceğinin sinyalllerini vermesi altın fiyatlarını etkiledi.

SON İKİ AYIN EN DÜŞÜĞÜ
Doların güç kazanmasıyla birlikte ons altın fiyatında sert düşüş görüldü. Salı günü 1854 dolara kadar yükselen ons altın, Fed kararının ardından yönünü aşağı çevirdi. Ons altın geçtiğimiz gün 1800 dolar kritik seviyenin altına sarkarak 1790 dolara kadar geri çekildi. Bu gelişmeyle birlikte ons altın son iki ayın en kötü haftalık performansını sergiliyor.

ALTIN FİYATLARI
Kapalıçarşı’da altın fiyatları, spot piyasadaki fiyatların yanında dolar/TL’deki seyri de takip ediyor.

Dolar/TL son dönemde işlem gördüğü 13,5 seviyesinden yönünü sınırlı yukarı çevirdi. Küresel satış baskısına rağmen kamu adımlarıyla yön bulan dolar/TL bu sabah saat 13,60
seviyesinin üzerinde işlem gördü.

Bununla birlikte gram altın 787 TL’den fiyatlanırken çeyrek altın 1279 TL alış ve 1300 TL satış fiyatıyla, Cumhuriyet altını ise 5 bin 117 TL alış ve 5 bin 180 TL satış fiyatıyla işlem gördü.

altın gram altın çeyrek altın piyasa fed