Altın fiyatları 8 ayın zirvesinde, gram altın sert yükseldi

TAKİP ET

Ukrayna ve Rusya arasındaki kriz altın fiyatlarını vurdu. Altın fiyatları, Haziran 2021'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Gram altın 820 TL'yi aştı. İşte son durum...

Altın fiyatları 15 Şubat Salı gününe olası Ukrayna Rusya savaşının gerilimiyle başladı. Çeyrek ve gram altın fiyatları yükselişe geçti. Gram altın fiyatları 820, çeyrek altın fiyatları ise 1340 TL seviyesini aştı.

KAPALIÇARŞI’DA ALTIN FİYATLARI
Dolar/TL 13,60’a yakın seviyelerde dar bir aralıkta hareket etse de ons altındaki yükselişin etkisiyle yurt içinde altın fiyatları da hareketlendi. Kapalıçarşı’da gram altın fiyatları bugün 820 TL’ye çıkarak ocak sonrası en yüksek seviyeyi gördü.  Çeyrek altın 1333 TL alış ve 1354 TL satış fiyatıyla, Cumhuriyet altını 5 bin 332 TL alış ve 5 bin 394 TL satış fiyatıyla işlem gördü.

"SAVAŞ DURUMUNDA GRAM 1450'Yİ GÖRÜR"
Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ensonhaber.com'a yaptığı açıklamada şu anki altının döviz kurlarındaki seyrin Rusya-Ukrayna krizinin etkisi altında olduğunu belirterek; olası bir savaşta altının gram cinsinde bin 450 lirayı yakalayacağını belirtti.

Küresel piyasalarda Ukrayna krizi yeni haftanın ilk işlem gününde fiyatlamalar üzerinde olumsuz etki yaratırken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in diyaloğa açık olduğu yönündeki sinyali gerginliğin bir miktar azalmasına neden oldu.

Ons altın geçen haftanın büyük bölümünü yatay bir seyirle geçirdikten sonra cuma günü 1.864 dolara kadar tırmanmıştı. Yatırımcıların Ukrayna'dan kaynaklanan jeopolitik gerginliklere ağırlık vermesiyle yükselişe geçen ons altın, salı günü 8 ayın en yüksek seviyesinde 1.878 dolar civarında işlem görüyor.

altın gram altın ukrayna rusya türkiye ekonomi altın fiyatları